Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вистояли на Майдані – переможемо у війні!

Вистояли на Майдані – переможемо у війні! фото

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, заснований на честь початку двох революції – Помаранчевої в 2004 і Євромайдану в 2013. Це свято відзначається щорічно і було започатковано указом президента України в 2014 році.

Попри війну, Україна відзначатиме 9-у річницю Революції Гідності. 

Про це на пресконференції повідомив генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

"Відзначення Дня Гідності та Свободи, 9-ї річниці Революції Гідності відбудеться, на жаль, в умовах війни… Теперішня війна – це новий Майдан, але вже в межах всієї країни… Цьогорічне відзначення відбувається в умовах масштабної агресії, але програма досить лаконічна та враховує нові реалії, повітряні тривоги та те, що значна частина учасників Революції сьогодні перебуває на фронті… Ключова теза цьогорічної кампанії полягає у тому, що Революція Гідності – це був перший переможний бій цієї війни", – заявив він.

Гаслом 21 листопада цього року буде: "Вистояли на Майдані – переможемо у війні".

Звернення Президента України з нагоди Дня Гідності та Свободи

 
 
 
 

Враховуючи умови воєнного стану у країні та задля безпеки мешканців міста, масові заходи щодо відзначення цієї події будуть стриманими. Славутичан запрошують долучитися до Всеукраїнської онлайн-акції "Жовта Стрічка".

 #ЖовтаСтрічка — символ опору російській окупації. У День Гідності й Свободи пов'язуємо жовту стрічку на знак підтримки незламних українців, які чинять спротив на тимчасово окупованих територіях.

До цієї акції вже долучилось багато спільнот, організацій, українців з різних куточків світу, а також відомих і шанованих особистостей в Україні. 

 
 

Також цього дня у Славутицькому  КЗ "Кіноконцертний комлекс" відбудеться година  спілкування  стосовно Дня Гідності та Свободи.

А в столиці, на Алеї Героїв Небесної Сотні, відбудуться молебні та покладання квітів. Музей Революції Гідності з партнерами проведе виставку "Війна за ідентичність та культурний спротив". Ввечері в столиці відбудеться вшанування Героїв Небесної Сотні.

"Наш Музей також заохочує українців продовжити флешмоб «Бути гідним», що був започаткований у перші роки відзначення Революції. Ділитися власними враженнями, спогадами, емоціями. Очевидно, що вже у зміненому контексті", – сказав Пошивайло.

Долучаймося до відзначення цієї важливої події для нашої держави в цілому і для кожної особистості окремо. Давайте покажемо усьому світу, що Україна єдина, незалежна і незламна!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: