Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Працівники "Чернігівобленерго" проводять відновлювальні роботи пошкоджених об'єктів

Працівники "Чернігівобленерго" проводять відновлювальні роботи пошкоджених об'єктів фото

Від обстрілів російських окупантів інфраструктура Чернігівської області суттєво постраждала ще в лютому-квітні цього року.

Повідомляють в "Чернігівобленерго".

Пошкодження об’єктів електроенергетики (а їх понад 900!), тут ліквідовують і дотепер. Плюс до них постійно додаються пошкодження після артобстрілів прикордоння. Так, 13 листопада снарядами було пошкоджено підстанцію 35 кВ «Архипівка» (Семенівська ТГ, Новгород-Сіверський район). Тоді постраждали два силових трасформатори, обладнання відкритого розподільного пристрою 35 кВ та чотири повітряних лінії 10 кВ. Як наслідок, без електропостачання залишилися мешканці 9 населених пунктів (742 абоненти). Менш ніж за добу всі споживачі були зарезервовані, а на пошкоджених лініях почалися ремонти.

І ось знову, 17 листопада, по обіді росіяни знову поцілили в цю ж підстанцію. Щоб провести обстеження самої підстанції та ліній, які вона живила, оперативно-виїзній бригаді Семенівської дільниці Корюківського РЕМ довелося чекати аж до вечора. На місці енергетики виявили пошкодження вимикача, однієї лінії 35 кВ та чотирьох ліній 10 кВ.

Однак закінчити повноцінний огляд їм так і не вдалося – знову почалися обстріли. Роботи продовжились лише сьогодні. Частину споживачів енергетикам вже вдалося заживити, однак і досі без електропостачання залишаються мешканці п’яти населених пунктів – Архипівки, Леонівки, Костобобрового, Зеленої Рощі та Сергіївського (усього 530 споживачів).

Щойно з’явиться можливість виїхати в місця, де пролягають наші мережі, цих споживачів також під’єднають до резервних ліній, – говорить заступник директора технічного з високовольтних мереж АТ «Чернігівобленерго» Олександр Марчук. – А поки енергетики чекають на відповідний дозвіл військових.

Хоч ще у квітні рашисти полишили територію нашої області, чотири дільниці АТ «Чернігівобленерго» – Семенівська, Новгород-Сіверська, Сновська та Городнянська – і досі продовжують працювати під обстрілами. Усі їх працівники – наші герої!

Завдяки цим безстрашним воїнам світла останнє з’являється навіть у найвіддаленіших селах прикордоння. Коли поряд працюють такі люди, сумнівів, що Перемога буде за нами, навіть не виникає. Тримаймося і все буде Україна!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: