Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Славутич і Чорнобильська АЕС - єдині!", - Громадська рада з розвитку міста про шляхи підтримки базового підприємства

"Славутич і Чорнобильська АЕС - єдині!", - Громадська рада з розвитку міста про шляхи підтримки  базового підприємства фото

Засідання Громадської ради з розвитку міста Славутича, що відбулося 14 листопада, розпочалося з вшанування пам’яті одного з першопрохідців Славутича, учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, члена Громадської ради - Віталія Васильовича Горшкова.

Віталій Горшков - організатор багатьох спортивних змагань та турнірів, завжди був переконаний, що навіть скромний успіх спортсмена може підняти віру в свої сили, виховувати стійкість і волю.

А найбільшою його любов’ю були шахи, які він з натхненням пропагував серед дітей, молоді, людей старшого віку в створеному ним шахово-шашковому клубі «Прометей».

Також Віталій Васильович зібрав велику колекцію самоварів - 50 різних екземплярів. Їх можна було побачити у приміщенні клубу "Прометей".

Читайте також: 50 самоваров Виталия Горшкова (фото)

Члени Громадської ради ініціювали звернення до міського голови про найменування Славутицького шахово-шашкового клубу іменем Віталія Горшкова.

Нагадаємо, Віталій Васильович Горшков помер від тривалої тяжкої хвороби 12 листопада, 14 листопада йому виповнилося б 80 років.

Читайте також: Пам'яті Віталія Васильовича Горшкова

Громадська рада на своєму засіданні продовжила обговорювати питання про захист та збереження колективу ДСП "ЧАЕС" для виконання Державної програми зняття з експлуатації блоків Чорнобильської АЕС та приведення об’єкту «Укриття» до екологічно-безпечного стану.

Голова Громадської ради, Почесний мер міста, депутат Київської обласної ради - Володимир Удовиченко, звертаючись до учасників зібрання, сказав прямо, що в нашій роботі починається новий період-захищати інтереси міста і нашого головного базового підприємства – ДСП "ЧАЕС". І першочергово – треба захистити бюджет цього підприємства!

У цей військовий час, коли зруйновані мости, порушена логістика і на дорогу до роботи витрачається до 7 годин часу, ми ставимо питання про збереження колективу, бо пізніше, для того щоб продовжити на ЧАЕС роботу державної і світової ваги, фахівців треба буде збирати, але вже за більші кошти.

Наша функція Громадської ради  пояснити суспільству, що може бути, якщо не виконуватимуться відповідні Програми, окремі завдання, і той же конфайнмент не експлуатуватиметься на належному рівні.

Члени Громадської ради Володимир Крупський, Олександр Жемчужников, Олександр Забірченко, Олександр Пантєєв, Вадим Івкін висловлювали різні пропозиції щодо необхідності збереження кваліфікованого персоналу, можливості встановлення модульних реакторів, захисту міста бетонними блоками тощо.

Наступного дня, 15 листопада, Володимир Удовиченко залишив допис у facebook стосовно обговорення цього питання у Києві, на сесії депутатів  облради:

"Сьогодні взяв учвсть в роботі чергової сесїї Київської обласної ради, після завершення якої зустрівся з головою ОВА у Київській області Кулебою О. В.

В ході зустрічі проінформував голову про важливі питання життєдіяльності міста та містоутворюючого підприємста ЧАЕС на передодні Днія учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. та 22-ї річниці  дострокової зупинки ЧАЕС за наполегливими вимогами країн Великої сімки G-7", - повідомив Володимир Удовиченко.

Нагадаємо, засідання Громадської ради з розвитку міста збирається двічі на місяць, по понеділках. Якщо ви маєте цікаві ідеї та бажання активно працювати на благо рідного міста і держави в цілому, долучайтеся.

За матеріалами Людмили ЛЮБИВОЇ - члена Громадської ради з розвитку м.Славутича

Фото: Вадим ІВКІН

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: