Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Подачу електроенергії на Чернігівщину обмежили на три чверті

Подачу електроенергії на Чернігівщину обмежили на три чверті фото

Після 16:00 15 листопада на Чернігівщині ввели одразу три графіки відключень електроенергії: планові, аварійні та усі три черги спеціального графіку аварійних відключень (СГАВ). Про це Суспільному повідомили у пресслужбі АТ "Чернігівобленерго".

Як ідеться в повідомленні, спеціальний графік аварійних відключень застосовується лише за умови недостатньої ефективності уже введених графіків аварійних відключень та у разі необхідності запобігання системним аваріям – у критичних ситуаціях.

Згідно з повідомленням, у пікові години Чернігівщина споживає 285 МВт. Станом на 18:00 15 листопада електропостачання в області обмежене на близько 220 МВт. Тож, нині Чернігівщина споживає близько чверті обсягу електроенергії від того, що зазвичай.

 

"Наголосимо: СГАВ, як й інші графіки відключень електроенергії, вводяться лише за командою диспетчерського центру центрального регіону НЕК «Укренерго». Ця команда має бути виконана протягом трьох хвилин із моменту її отримання без попередження споживачів та місцевих органів виконавчої влади. Скасовується вона також лише за вказівкою НЕК", – йдеться в повідомленні.

 

Причина такого обмеження споживання електроенергії – ураження російськими ракетами та дронами об’єктів енергетичної інфраструктури. Енергетики роблять усе можливе, щоб відновити електропостачання в найкоротші терміни, йдеться в повідомленні.

Тим часом, Славутицька міська рада повідомляє, що котельня вже в роботі з 18-10. КОС, ГКНС працюють, водопостачання буде відновлено найближчим часом. Є перспективи з відновленням електропостачання.

Голова Чернігівської обласної військової адмінгістрації Вʼячеслав Чаус у свою чергу також закликав всіх мешканців нашого регіону триматися та ставитися з розумінням до відключень електрики, а також економити і максимально обмежити її споживання за наявності.

 

Сьогодні ворог продовжив наносити удари по об’єктах енергетичної системи України і робить це зараз. Відповідно на території області застосовані як графіки і аварійних відключень, так і додаткові відключення (зараз Ніжинський, Прилуцький район), які викликані ураженням саме певних об’єктів енергосистеми України.  

Зрозуміла мета ворога: дестабілізація, змушення нас іти на якісь поступки, але ми непохитні. Ми в себе вдома. Ми відвойовуємо свою землю і свою незалежність.  

Ще раз прошу всіх: будьте терпимі до того, що відбувається, до тих відключень. Давайте об’єднувати зусилля для того, щоб зменшувати електроспоживання. Таким чином ми дозволимо працівникам енергетичного фронту, якомога швидше все відновити.  

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: