Завантаження ...

В Україні стартує освітня грантова програма "Сила жінок"

В Україні стартує освітня грантова програма "Сила жінок" фото

Україні стартує освітня грантова програма підтримки жіночих ініціатив СИЛА ЖІНОК з обсягом фінансування 5 мільйонів гривень, спрямована на налагодження взаємодії громадянського суспільства із місцевою владою та бізнесом в нових умовах, вирішення нагальних гуманітарних потреб в громадах, розвиток компетенцій і сприяння згуртованості жінок з різних сфер, підвищення стійкості цивільного населення в Україні.

150 жінок та їх команд отримають освітню, експертну підтримку з фокусом на розвиток власного потенціалу для стабілізації та адаптації роботи до умов воєнного часу, налагодження існуючих та побудови нових партнерств, координацію спільної діяльності з місцевими волонтерськими групами, органами влади, бізнесом, міжнародними донорами для забезпечення ефективного реагування на виклики, пов’язані з російською агресією проти України та об’єднання зусиль для відбудови та розвитку.

До 100 гуманітарних ініціатив учасниць програми отримають фінансування обсягом до 100 тисяч гривень. Середній розмір міні-гранту на закупівлю товарів першої необхідності становить 50 тисяч гривень. Загальний обсяг фінансування ініціатив - 5 мільйонів гривень.

Фінансування гуманітарних ініціатив учасниць відбувається паралельно з навчанням у вигляді цільової допомоги на закупівлю товарів першої необхідності для цивільного населення. Перевага надається запитам, які водночас підтримують закупівлями місцевих малих виробників, жінок-підприємиць та фермерок. Допомога не виділяється на закупівлю товарів та послуг для військових.

“Народжені бути вільними. Сила єдності. Сила жінок. Жінки громади, влади, бізнесу єдині в боротьбі за незалежність та свободу, правду та гідність. Ми не дамо окупантам позбавити нас майбутнього, знищити українську державу, бо ми незламна, сильна, вільна нація.

Українські жінки-волонтери та підприємиці - надійний гуманітарний тил та основа відновлення України. СИЛА ЖІНОК - програма, народжена з великої любові до людей України. Ми незламні, справжні та дуже сильні. Спільно ми протистоїмо ворогу, разом відбудуємо наші домівки, відновимо підприємства, проростемо з попелу зеленими паростками. Життя перемагає смерть, а світло - темряву!”, - Дар’я Мустафіна, директорка Інституту партнерства та сталого розвитку, засновниця та тренерка програми.

Освітня програма складається з 9 онлайн-тренінгів протягом листопада, 2022 - березня, 2023 з записом. Програма буде коригуватися відповідно до запиту учасниць та доповнена індивідуальними експертними консультаціями та менторськими сесіями, онлайн-нетворкінгом та обміном досвідом між учасницями програми, онлайн-зустрічами з лідерками України та світу.

Тематичні блоки освітньої програми:

Сила жінок:

• Жіноче лідерство в часи війни. Знайомство.

• Виснаження. Перезавантаження. Відновлення (як стабілізувати свій психологічний та фізичний стан та бути спроможними допомогти оточуючим).

• Налагодження роботи команди в нових умовах.

Сила партнерства:

• Методи аналізу потреб громади/спільноти. Аналіз роботи місцевих гуманітарних програм/штабів.

• Механізми та інструменти задоволення потреб. Нові можливості для організації роботи на місцевому рівні.

• Адвокація та належне врядування. Налагодження взаємодії громадянського суспільства з місцевою владою та бізнесом.

Сила ініціативи:

• Організаційне стратегування в нових умовах. Проєктний менеджмент.

• Фандрейзинг. Програми фінансування для розвитку ініціатив/громад.

• Ефективна комунікація та промоція.

Основними компонентами програми є освітня, консультаційна та фінансова підтримка місцевих жіночих ініціатив для визначення та адресування наявних криз та потреб у гуманітарній допомозі цивільному населенню, а також забезпечення ефективного відновлення України.

Заявки на участь приймаються від:

• активісток, волонтерок, громадських діячок;

• представниць органів місцевого самоврядування;

• соціально-відповідальних підприємиць, які надають гуманітарну допомогу цивільному населенню.

Кінцевий термін подачі: 20 листопада 2022. Участь безкоштовна, згідно відбору.

Подати заявку: https://cutt.ly/iNHptN3

Організатор: Громадська організація “Інститут партнерства та сталого розвитку”

Здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. /Supported by the Democracy Commission Small Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

Партнер програми: Urgent Action Fund for Women’s Human Rights

КОНТАКТИ:

Детальна інформація на сайті програми: www.wmnpower.org

Facebook: https://www.facebook.com/WMNpower.org

Instagram: https://www.instagram.com/wmnpower_ua

Telegram: https://t.me/zhinochasprava

YouTube: https://cutt.ly/zNHz6ev

Заявка: https://cutt.ly/iNHptN3

Організатор:

Громадська організація “Інститут партнерства та сталого розвитку”: https://www.facebook.com/IPSD.Ukraine

Ініціаторка програми: https://www.facebook.com/DariaMustafina/

e-mail: wmnpower.org@gmail.com

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия