Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Яка ситуація з українською енергосистемою сьогодні

Яка ситуація з українською енергосистемою сьогодні фото

На минулому тижні росіяни серйозно пошкодили один з ключових об’єктів Укренерго. Це вплинуло на живлення низки областей, ситуація у яких поки що залишається складною. Зокрема йдеться про м. Київ, Київську, Чернігівську, Черкаську, Житомирську, Сумську, Харківську, Полтавську та Донецьку області, де застосовуються планові, а іноді й аварійні відключення.

Про це повідомляє зазначив голова правління НЕК "Укренерго" Volodymyr Kudrytskyi в ефірі телемарафону «Єдині новини».

На питання, чи можуть більш благополучні регіони поділитися електроенергією з тими, де критична ситуація, він відповів:

«Київський та харківський енерговузли – це великі регіони споживання електроенергії, куди передається електроенергія з тих регіонів, де вона наразі виробляється. Але мережа у цих областях зазнала дуже важких пошкоджень, і вона поступово відновлюється силами Укренерго та інших енергетичних компаній. Щоб усунути всі ті масштаби пошкодження, а ми говоримо про майже 900 ракет, які з 10 жовтня були випущені росією в основному по об’єктах електроенергетики, звичайно, таких масштабних пошкоджень жодна енергосистема ще не зазнавала, і  тому говорити про повне їх усунення наразі не доводиться. Тому я рекомендував би і орієнтував би наших споживачів електроенергії на те, що графіки планових відключень на певний час з нами будуть залишатись, зокрема і в цих областях», - зазначив Володимир Кудрицький.

За словами Кудрицького, зважаючи на це, планові відключення ще певний час будуть впроваджуватися, зокрема у вказаних областях та у Києві, поки ми будемо відновлювати можливість передачі електроенергії з інших регіонів.

 
 

"Укренерго" докладаєм максимум зусиль для того, щоб повернути звичний для кожного режим споживання електроенергії.

Допомогою кожного українця у цьому буде ощадливе споживання електроенергії.

Тримаємо разом #Енергетичнийфронт

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: