Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Графіки не діють - почалися аварійні вимкнення світла

Графіки не діють - почалися аварійні вимкнення світла фото

У столиці та семи областях України, у тому числі на Київщині і Чернігівщині, а отже й у Славутичі, розпочалися аварійні вимкнення світла.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

«Після стабілізації ситуації в цих областях продовжать діяти планові відключення. У інших областях України відключення не прогнозуються», – зазначають в «Укренерго».

Щодо аварійних відключень, у «Чернігівобленерго» також надали роз’яснення:

«І знову ми вимушені повідомити, що потужності, закладеної в наші графіки можливих відключень електроенергії, виявилося недостатньо, щоб забезпечити економію електроенергії в обсязі, наданому АТ «Чернігівобленерго» черговим диспетчерської служби регіонального диспетчерського центру центрального регіону НЕК «Укренерго». Після 17 години до доведених раніше планових відключень додалися ще й додаткові аварійні відключення. Тому Товариству знову довелося відхилитися від графіку можливих відключень електроенергії, звичного для наших споживачів. Все це, знову ж таки, спричинено великим дефіцитом потужності в енергомережі України».

За інформацією вищезгаданих компаній, енергетики працюють 24/7 для відновлення пошкоджених енергооб’єктів російськими ракетами та дронами.

Українців закликають поставитися до цього з розумінням і надалі ощадливо споживати електроенергію, особливо в години ранкового та вечірнього піку. Це допомагає уникнути перевантаження мереж та пришвидшити їх відновлення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: