Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Через пошкоджені вночі російськими окупантами об'єкти критичної інфраструктури, "Укренерго" вводить нові обмеження енергоспоживання

Через пошкоджені вночі російськими окупантами об'єкти критичної інфраструктури, "Укренерго" вводить нові обмеження енергоспоживання  фото

Це вимушений крок для збалансування енергосистеми після того, як вночі енергетична інфраструктура знову була пошкоджена ворожими обстрілами. Наразі додатково застосовані екстрені аварійні відключення споживачів у Сумській, Харківській та Полтавській областях.

НЕК "Укренерго" нагадує, що екстрені аварійні відключення споживачів також додатково застосовані у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях.

"Через великий дефіцит потужності в енергомережі АТ «Чернігівобленерго» ще вночі були отримані додаткові вказівки щодо обмеження споживання електроенергії. Вперше за весь період нам довелося відхилитися від графіку можливих відключень, доведеного споживачам.

Зараз ми робимо все можливе, щоб оптимізувати свою роботу і подати електроенергію у ваші домівки, однак вимушені попередити, що сьогодні відключення не збігатимуться з графіком і можуть тривати понад 4 години", - повідомляє Chernihiv Oblenergo.

За попередньою інформацією "Укренерго", в усіх інших регіонах України продовжують діяти планові відключення.

Тимчасові контрольовані обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути технологічних аварій через перевантаження.

 Енергетики усієї країни кинули свої сили на стабілізацію ситуації, тож просимо поставитися до цього з розумінням!

Титульне фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: