Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Договір про дружбу та співробітництво між Славутичем і Пейнсуїком (Велика Британія)

Договір про дружбу та співробітництво між Славутичем і Пейнсуїком (Велика Британія) фото

Церемонія підписання договору відбулася 4 листопада 2022 року в режимі онлайн за участі міського голови м. Славутича Юрія Фомічева та Голови громади м. Пейнсуїк Мартіна Слінгера, в присутності представників муніципалітетів двох громад.

За інформацією Славутицької міської ради, договір є важливою підтримкою міста Славутича, коли його громада разом з усією Україною переживає російське повномасштабне вторгнення. Війна розділила життя славутичан на «до» та «після». Але життя триває і попри всі виклики громада намагається знайти точки росту для майбутнього повоєнного відновлення.

У цьому Славутичу допомагає дружня громада містечка Пейнсуїка, що розташоване у Глостершири. Зараз Пейснвік гостинно приймає вимушених переселенців з України, зокрема зі Славутича. Беручи до уваги те, що місто Пейнсуїк і місто Славутич встановили зв’язок, заснований на їхній подібній екологічній привабливості, комфортному житті, туристичному та культурному потенціалі, історії цих двох міст як унікальних, близькості до місць виняткової краси навколишнього середовища, був укладений орієнтовний план співпраці у галузі освіти, культури, туризму та регіонального розвитку.
Нині вже відбуваються певні заходи як онлайн, так і офлайн, під час яких жителі двох громад знайомляться із особливостями англійського та українського освітнього, культурного та громадського життя. Заплановані зустрічі Туристично-інформаційних центрів, культурних та освітніх установ двох громад.
Сподіваємося, що угода про дружбу між Пейнсуїком і Славутичем сприятиме подальшому розвитку історичної спадщини, освітніх, культурних, мистецьких та економічних зв’язків між двома громадами.
Вітаємо жителів громад із цією визначною подією!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: