Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відвідайте виставку верхнього одягу «Як одягалися українці у холодну пору року» у Славутичі

Відвідайте виставку верхнього одягу «Як одягалися українці у холодну пору року» у Славутичі  фото

У Краєзнавчому музеї Славутича та Чорнобильської АЕА відкрилась нова експозиція - «Як одягалися українці у холодну пору року».

Що ж носили наші предки з настанням холодів?

Перш за все варто зазначити, що формування українського народного одягу відбувалося протягом багатьох століть. На його творення впливали різні фактори: природні умови, культурна спадщина попередніх поколінь, культурні взаємини з іншими народами, розвиток техніки, технологій виробництва, а також спосіб життя народу, його національні особливості, релігія, суспільна мораль.

Розглядаючи традиційне українське вбрання, неважко помітити його дивовижну подібність по всій території України, що свідчить про спорідненість, особливу єдність нашого народу.

Національний одяг українців дуже різноманітний, колоритний зі зручними і красивими деталями, які вдало поєднуються між собою.

Характерні риси національного костюма створювалися сторіччями, тому вони відображають історію нашого народу, демонструють його сприйняття краси на різних етапах історії, уміння втілити свою естетичну творчість у створенні та оздобленні одягу.

Багата, насичена подіями історія українського народу, характер українців, відбилися в особливостях одягу, який займає помітне місце у світовій етнічній культурі.

Краєзнавчий музей м. Славутича і Чорнобильської запрошує завітати на виставку верхнього одягу «Як одягалися українці у холодну пору року».

Фото: Краєзнавчий музей м.Славутича та Чорнобильської АЕС та Вадим ІВКІН

Читайте також: Славутицькі Берегині (фото)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: