Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чому не має графіка відключення електроенергії у Славутичі

Чому не має графіка відключення електроенергії у Славутичі фото

Минає друга доба, коли відключення електроенергії, яке проводить АТ «Чернігівобленерго» у місті та області за графіком, оприлюдненому на сайті компанії. Славутич теж входить до цієї енергомережі, але графік відключень по місту досі відсутній.

Як повідомила slavutych.info прессекретар компанії Катерина Дроздова, Диспетчерська служба АТ, спільно із Чернігівським РЕМом (туди входить і Славутич), займаються цим питанням.

За її словами, щоб створити графік, треба із загального списку абонентів, який формується не за адресами населених пунктів, а по фідерантам, треба відокремити лінії відключення споживачів, які діють по Славутичу. Це займає певний час.

Проблемою також є і те, що мережі належать іншій області (Київській). Але фахівці енергетичної компанії працюють над цим і шукають можливість надати графік для славутицьких споживачів електроенергії у найближчі строки..

Щодо аварійних відключень електроенергії у місті також надав пояснення мер Юрій Фомічев під час засідання виконавчого комітету.

Далі пряма мова.

 

«В результаті діалогу з «Чернігівобленерго» , вони саме визначають лінії відключення», ми узгодили більш часту ротацію на відключення. Відповідно, долучили ще лінії у Славутичі, і кількість абонентів, яка періодично відключається від електроенергії, суттєво збільшилась.

Але, поряд з тим, ще залишаються ті лінії, на яких зав’язана критична інфраструктура, і ці будинки ще жодного разу не відключались. І ми розглядаємо варіант через пару тижнів переключення і цих будинків на інші лінії, в першу чергу, з метою справедливості.  Таку ротацію не можна робити часто, це технічно дуже великий обсяг роботи, щоб перепідключити. Але й в такому випадку деякі будинки будуть залишатися на захищеній лінії, тому що там критична інфраструктура.

В результаті таких дій, ми вийшли на прогнозований термін відсутності електроенергій по тій чи іншій лінії, і він не перевищував останні дні 4 години. І ми в цьому уже переконались.

З вчорашнього дня з’явився умовний графік відключень. Він складається з 4-годинних проміжків. Одну добу це може бути 3 рази на добу, другу – два рази на добу. Сьогодні перша хвиля відключення відбулася о 7-й ранку, а о 9-й уже включили. Це тому що графік розрахований з 5-ї до 9-ї ранку. Але «Укренерго» дало розпорядження з 7-ї ранку використати віялові відключення і до 10-ї вечора. От і рахуйте, якщо ви з 5-ї до 9-ї, то це означає, що вас вимкнуть о 7-й. З 5-ї до 7-ї ранку команди відключень не було взагалі по «Чернігівобленерго». Але о 9-й відключать інших.

Ми тут не можемо прогнозувати. І не повинно бути якихось заздрощів, чи чогось іншого. Ми повинні розуміти, що сьогодні реалії такі. Комусь пощастило більше, комусь менше. Намагаємось створити максимально справедливу систему.

Але найключовіше ми маємо розуміти – тотальна економія споживання електроенергії! Для цього є опалення, є гаряча вода. Ще раз закликаю всіх, хто використовує електроенергію для обігріву своїх будинків, це котеджі – де є електрокотли, перейти на централізоване або твердопаливне опалення. Хто використовує бойлери, перейдіть, будь ласка, на централізоване водопостачання. Таким чином ми зможемо уникнути тривалого енерговідключення.

Намагаємось не перевантажувати мережу в часи пік…

Відповідна робота буде проведена з бізнесом – щоб не було яскравих електроннних вивісок, яскраво засвітленого входу тощо. З метою безпеки все це має бути, але з найменшим використанням електроенергії.

Ми маємо готуватись до того, що ситуація не буде покращуватись найближчим часом. Зруйновані обєкти інфраструктури потребують тривалого відновлення. Знищено дороговартісне обладнання, постачання якого потребує часу, воно виготовляється під замовлення або постачається від потужних світових виробників».

Докладніше про обговорення питання аварійних відключень у місті, заходів щодо ощадливого споживання та інших нагальних питань сьогодення,за відеопосиланням - Засідання виконавчого комітету Славутицької міської ради від 4 листопада 2022 року
 

Олександра ЛАТИШЕВА

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: