Завантаження ...

Свято тих, хто не мислить свого життя без авто

Свято тих, хто не мислить свого життя без авто фото

День автомобіліста і дорожника — професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства України. Відзначається щорічно в останню неділю жовтня.

 

День автомобілістів 2022 має дещо інше значення, ніж зазвичай.

Я люблю подорожувати з родиною на авто. Як, упевнений, більшість із нас, люблю милуватися краєвидами, насолоджуючись мандрівкою. Дорога – це своєрідна медитація. Коли поряд родичі чи друзі, це ще й час для зближення і спільних пригод. Це те, що в мене асоціювалося із автівками до 24 лютого.

З лютого і дотепер, автомобілісти в своїй більшості, це люди, які сідають за кермо не для подорожей раз в місяць, а вимушено і щодня. Часто – у важких умовах, часто – під кулями вивозячи людей, або маючи завдання відновити дорогу після бомбардувань за 24 години.

 Це безстрашні водії та водійки МедЕваків, які вивозять поранених з гарячих точок, ризикуючи собою, прокладають оптимальний маршрут, об'їжджаючи міни. Бувають ситуації, коли їм доводиться кидати автівку посеред шляху і евакуювати поранених пішки, лісами, ховаючись від ворожої розвідки. Це ті люди, які стали постійними клієнтами СТО, бо ремонтують автівки після частих обстрілів. Ці люди кажуть, що довезти пасажирів – їх особиста відповідальність. Вони надають медичну допомогу в дорозі і відстрілюються від ворога. Вони вже давно стали чимось значно більшим, ніж водіями.

Це люди, які евакуюють цивільне населення у безпечні регіони, дорогою потрапляючи під обстріли, долаючи сотні ворожих блокпостів. І ті люди, які залишили свою основну роботу, щоб раз за разом переганяти автівки для ЗСУ з-за кордону.

 І ті жінки, які скористалися відсутністю заборони на виїзд з України, і в перші ж години повномасштабного вторгнення поїхали на кордон… Щоб перевозити біженців, щоб переправляти гуманітарну допомогу.

Це волонтери, які без упину доставляють допомогу бійцям на позиції, заїжджаючи на першу лінію фронту, а часто навіть на нуль, де ніхто не може гарантувати безпеку – але вони знову і знову роблять це добровільно.

 Таких історій сотні, якщо не мільйони. Сьогодні день автомобіліста, і я щиро дякую всім, хто докладається до перемоги за кермом своєї автівки. Кожен із нас на своєму місці, ми незламні і надзвичайно сміливі.

На фото — наше славутицьке КП "Дорожньо-експлуатаційне управління" Славутицької міської ради",  які відновлюють транспортне сполучення не залежно від погодних умов та обставин

 
Юрій ФОМІЧЕВ, міський голова Славутича
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия