Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицький соціально-психологічний центр: кілька слів з історії створення

Славутицький соціально-психологічний центр: кілька слів з історії створення фото

24 жовтня світова спільнота відмічає День ООН. В період повномасштабної війни славутичани відчули неабияку підтримку друзів з інших країн, а також і самої Організації Об'єднаних Націй, що надавали гуманітарну допомогу Славутичу.

У місті давно знають про організацію "ЮНЕСКО" - спеціалізовану установу ООН, що опікується питаннями освіти, науки, культури, яка прагне до встановлення миру і міжнародної співпраці. У 1994 році завдяки Програмі "ЮНЕСКО-Чорнобиль" та підтримки тодішнього міського голови Володимира Удовиченка, у Славутичі з'явився Соціально-психологічний центр. У витоків Славутицького СПЦ були Віктор і Валентина Одиниці, Олександр Линкевич, Юрій Акименко.

Тривалий час основними напрямками діяльності організації була робота з "чорнобильцями" - фахівці надавали соціально-психологічну допомогу не тільки дорослим, а й підліткам, дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З 2014 року Центр змінив підпорядкування і був переданий в Управління Державної служби України у справах ветеранів війни, учасників антитерористичної операції (АТО, ООС).

Відтоді СПЦ опікується сім'ями учасників АТО, ООС, учасниками бойових дій, як воїнами, так їхніми сім'ями. Також надають допомогу воїнам на фронт, співпрацюють з волонтерами. Допомагають внутрішньо переміщеними особами, громадянами, які постраждали від рашистської агресії, окупації, полону. Підтримують громадянами, які потребують соціально-психологічної, правової, фізкультурно-оздоровчої допомоги.

На сьогодні Славутицький соціально-психологічний центр - це як велика дружня сім'я, куди кожен може не тільки звернутися за допомогою, а й долучитися до надання допомоги тому, кому вона необхідна. Тут кожній людині приділяють належну увагу: і маленьким, і дорослим.

Вітаємо наш Соціально-психологічний центр з цим чудовим святом! СПЦ - створювався завдяки ООН і протягом багатьох років виконував свою найважливішу функцію і робить це нині - надає підтримку і допомогу тим, хто цього потребує! Щиросердно дякуємо! Перемоги нашій Україні! Слава нашим Героям!

Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: