Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перевір себе: Всеукраїнський тест з медіаграмотності

Перевір себе: Всеукраїнський тест з медіаграмотності фото

Під час Глобального тижня медіаграмотності, що триватиме з 24 до 30 жовтня, в Україні проведуть тестування для перевірки рівня критичного мислення.

Про це повідомляє Національний проєкт з медіаграмотності "Фільтр".

Тест буде доступний лише один день – 27 жовтня.

 

"Однією з головних цілей цього тесту є об’єднання українців навколо теми медіаграмотності. Нині, в час повномасштабної війни, кожен з нас так чи інакше веде інформаційну війну.  

Аби вести її ефективно, і водночас бути стійкими до інформаційних атак ворога, варто розвивати критичне мислення. Впевнені, що такий тест стимулює інтерес українців до теми медіаграмотності", – пояснює заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко.

Завдання опублікують на сайті "Фільтра". 

Буде 3 сесії: об 11:00, 15:00, 19:00. 

На проходження тесту відведено 30 хвилин. 

Усі учасники отримають сертифікати. 30 українців, які наберуть найбільшу кількість балів – ще й заохочувальні призи.

Перед війною схожий захід організовували для школярів спільно з Міністерством освіти та науки. 

Тоді у школах для учнів та вчителів провели національний урок медіаграмотності. Завдяки цьому, до онлайн-платформи долучились 100 тисяч вчителів. 

Метою тесту є підвищити обізнаність населення України про методи дезінформації та інструменти перевірки фактів. На думку організаторів проєкту, це допоможе українцям стати стійкішими до ворожої пропаганди.

Проєкт з медіаграмотності відбувається за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України спільно з програмою USAID "Мріємо та діємо" та проєктом "Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: