Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі частину міста аварійно відключили від електроенергії

У Славутичі частину міста аварійно відключили від електроенергії фото

Обленерго застосувало аварійне відключення енергопостачання частини міста Славутич.

Про це повідомляє Славутицька міська рада.

Зазначається, що час відновлення електроенергії невідомий.

«В центральних областях України швидко збільшується рівень споживання електроенергії. Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений ввести тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії в цьому регіоні», — наголосили в "Укренерго".

Раніше міський голова Славутича Юрій Фомічев пояснив, чому під час аварійних відключень електроенергії вимикають лише одну й ту саму частину міста. Справа в тому, що до іншої лінії підключено об’єкти критичної інфраструктури: лікарню, «Водоканал», котельню тощо.

Нагадаємо, за  інформацією Національної енергетичної компанії «Укренерго»,  20 жовтня по всій Україні ймовірні  відключення світла з 7:00 до 22:00. 

«Відключення будуть почергові - тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин», – йдеться у повідомленні.

Причина таких обмежень – дефіцит потужності в системі.

У компанії наголошують, що це вимушений крок. З 10 жовтня українська енергосистема зазнала атак ворога більших, ніж за 8 місяців війни. 

«Не виключаємо, що з настанням холодів, ми проситимемо про вашу допомогу частіше», – зазначають в «Укренерго» та закликають до ощадливого використання електроенергії. Це допоможе уникати аварійних відключень.

Читайте також: "Укренерго": дякуємо всім, хто сьогодні допомагав енергетикам

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: