Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про нові проєкти, які планують реалізувати в Славутичі

Про нові проєкти, які планують реалізувати в Славутичі фото

Громадська рада з розвитку м.Славутича, під головуванням Володимира Удовиченка, збирається двічі на місяць. Присутні обговорюють найнагальніші питання сьогодення, шукають шляхи вирішення, співпрацюючи з місцевою владою та славутицькою громадою.

На черговому засіданні обговорювали два нових проєкти, які планують реалізувати в Славутичі.

Є американські міста, які хочуть допомогати Україні. З такою пропозицією їхні представники звернулися до президента «Клубу мерів» Володимира Удовиченка.

У Володимира Петровича уже давно виникла ідея реалізувати в Славутичі проєкт Всеукраїнського реабілітаційного центру.

За його словами, у місті є відповідна інфраструктура і природні умови. Створення таких закладів через наслідки воєнних дій в Україні також є нагальним і затребованим, адже не тільки серед військових, але й серед мирного населення, що потерпає від російської агресії, є велика потреба не тільки в медичній, але й у фаховій реабілітаційній допомозі.

Як вважає ініціатор проєкту, створення в Славутичі такого центру буде вдалим рішенням, адже всі умови для цього вже є. Приміщення будівель «медичного містечка», що тривалий час пустують, стануть в нагоді для розташування всіх комплексних послуг. Природні умови (місто знаходиться у лісі) сприяють.

Після закриття ЧАЕС та поступовому скороченні у Медико-санітарній частині, місто потребує робочих місць. І реалізація такого проєкту також стане в нагоді й щодо цього. В рамках цієї програми також розробляється напрямок отримання робочих професій, затребованих і з привабливою зарплатнею.

Важливим аспектом залишається технічне забезпечення, яке має відповідати усім стандартам та вимогам. Але, як відомо, воно є дуже коштовним. Саме в цьому питанні зокрема потрібна підтримка наших іноземних друзів в першу чергу.

Проєкт уже знаходиться в розробці. Наприкінці серпня керівник -Олександр Линкевич розповідав про основні напрямки роботи щодо цього.

Читайте також: У Славутичі планують відкрити реабілітаційний центр для учасників бойових дій

Другий проєкт, який хочуть реалізувати в Славутичі, стосується вищої освіти.

На думку членів Громадської ради, створення Міжнародного університету та розвиток вищої освіти у нашому місті є перспективним. На базі вузу (він може розміститися, як і раніше, в приміщенні ліцею) можна організувати підготовку фахівців світового рівня щодо зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та поводження з РАВ, маючи великий практичний досвід у цьому.

З часом більшість АЕС Європи вже добігають кінцевого строку використання цих об’єктів. А також враховуючи військові дії та російську агресію, яка навмисно завдає шкоди енергетичній системі України і створює надзвичайні ситуації, шантажуючи світ ядерною катастрофою. Враховуючи все це, Україна може ділитися фаховим досвідом у галузі енергетики, зокрема, яким чином відбувається перше в світі зняття з експлуатації АЕС.

До викладацького складу можна долучити фахівців з найавторитетніших вишів України та світу. І все це є реальним.

У дискусійній бесіді також взяв участь міський голова Славутича Юрій Фомічев.

Він також повідомив про стан підготовки Славутича до пуску тепла в місто.

Як ми уже повідомляли, початок робіт розпочнеться уже з 20 жовтня.

Читайте також: Коли ввімкнуть опалення в славутицьких будинках

Також присутні обговорили всі ризики опалювального сезону в умовах війни та підготовку міста до надзвичайних ситуацій.

Очільник міста відзначив подякою Олександра Забірченка, ветерана Чорнобильської АЕС, профспілкового лідера колективу ЧАЕС, людину, що брала участь у будівництві станції, ліквідатора наслідків аварії Чорнобильської катастрофи і нині активного діяча славутицької громади. Днями Олександру Петровичу виповнилося 75 років.

Читайте також: Олександру Забірченку – 75!

Особливу подяку за сприяння в реалізації проєкту Європейського Союзу «Інноваційний індустріальний Бізнес-парк «Славутич» Юрій Фомічев вручив Почесному меру Славутича, депутату Київської обласної ради, Почесному доктору державного управління НАДУ при Президентові Україїни, президенту «Клубу мерів», голові Громадської ради з розвитку міста Славутича Володимиру Удовиченку.

Володимир Петрович підкреслив, що Громадська рада - це постійні засідання, до участі в них залучаються представників місцевого самоуправління, фахівці важливих об’єктів інфраструктури, небайдужі славутичани. Громадська рада має можливість впливати, контролювати і допомогати  міській владі щодо прийняття важливих рішень.

Якщо ви маєте активну життєву позицію і бажання робити життя нашої громади кращим, долучайтеся до Громадської ради з розвитку міста.

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Вадим ІВКІН

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: