Завантаження ...

Почули гучний звук у небі? Побачили дрон чи ракету?

Почули гучний звук у небі? Побачили дрон чи ракету?  фото

Якщо ви почули гучний звук в небі чи побачили дрон, або ракету, телефонуйте до поліції на лінію«102», або сповіщайте інші канали Сил протиповітряної оборони!

З такою інформацією до населення звертається Поліція Київської області.

Окупанти протягом кількох днів здійснюють атаку по території Києва та Київської області. Більшість дронів вдалося знищити завдяки ефективній роботі ППО.

"Важливу роль в успішній ліквідації безпілотників відіграли і своєчасні повідомлення громадян про повітряну небезпеку. Кожне таке звернення миттєво передається до відповідних підрозділів Збройних Сил України!

Закликаємо усіх у разі підозрілих звуків, або появі в небі літальних об’єктів негайно сповіщати про це поліцію, військових чи інші силові структури.

Дякуємо громадянам за єдність у протидії ворогу. Своєчасна інформація про ворожі атаки рятує життя!", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російська армія використовує дрони-камікадзе іранського виробництва. Вони гучні. Коли наближаються, у повітрі добре чутно звук, схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопили.

Shahed-136 – дрон-камікадзе, виготовлений Іраном і вперше представлений 2020 року. Має дальність польоту до 2 500 км та бойову частину масою від 40–50 кг. Зазвичай їх запускають парами чи навіть зграями.

Ці безпілотники невеликі за розміром та літають низько, тому українським системам ППО важко їх відстежити.

Shahed-136 мають модифікації з камерами спостереження, які здатні завдавати високоточних ударів. Однак більш поширеним є варіант без камер, що наводиться за супутниковими координатами та вражає лише стаціонарні об’єкти.

Почули гучний звук у небі? Побачили дрон чи ракету? Телефонуйте "102"!

Нищимо ворога та наближаємо перемогу разом!

Читайте також: Алгоритм дій: як розпізнати та врятуватися під час атаки дронів-камікадзе

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия