Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Коли ввімкнуть опалення в славутицьких будинках

Коли ввімкнуть опалення в славутицьких будинках фото

Опалення в славутицьких будинках з’явиться уже на цьому тижні.

Про це повідомив міський голова Славутича Юрій Фомічев під час засідання Громадської ради з розвитку міста.

За його словами, в четвер, 20 жовтня, комунальні служби розпочнуть відповідні роботи щодо підготовки тепломережі міста до пуску тепла.

«Це означає, що в четвер ще не буде тепло, в четвер ми будемо обігрівати мережу. А з понеділка починаємо підключати будинки і дитячі садочки. Лікарня вже з теплом», - пояснив очільник міста.

Він нагадав, що тарифи на тепло не змінюються, залишаються на рівні минулорічних. Вірніше, тарифи змінюються, але різницю в тарифах буде компенсувати держава один раз на квартал.

«За рахунок компенсації і різниці в тарифах, мабуть, Славутич вперше за багато років розрахувався за опалення і готовий до нового сезону»,- зазначив Фомічев.

Щодо підготовки міста до надзвичайних ситуацій у зимовий період воєнного стану, місто має попередні домовленості з альтернативними підприємствами, заготовлене пальне та генератори, які знаходяться на об’єктах критичної інфраструктури, для населення закуплено 150 буржуйок.

Але цього недостатньо. Мешканці міста також самотужки мають подбати про себе у цьому випадку. Заздалегідь купити ліхтарі, свічки, туристичні газові пальники, примуси чи кірогази. Також потрібно зробити запас води і харчів. Про це міський голова попереджає ще з літа.

«Чи буде гаряча вода у Славутичі в опалювальний період, залежить від лімітів газу. У цьому місяці ми бачимо таку перспективу, як буде в листопаді – залежить від багатьох чинників: енергетичної ситуації, погоди/температури, роботи котелень на альтернативному паливі», - зазначив міський голова.

Також Юрій Фомічев подякував славутичанам за ощадливе використання енергоносіїв. Адже Славутич також належить до Чернігівської енергетичної системи.

Нагадаємо, днями Чернігівщина заощадила енергоспоживання до 20%, і це також допомогло НЕК «Укренерго» у короткі строки полагодити пошкоджені ворожими дронами-камікадзе об’єкти енергетичної мережі України.

Мер також пояснив, чому під час аварійних відключень електроенергії вимикають лише одну й ту саму частину міста. Справа в тому, що до іншої лінії підключено об’єкти критичної інфраструктури: лікарню, «Водоканал», котельню тощо.

Щоб не допустити аварійних відключень, очільник міста закликав славутичан максимально ощадливо споживати електроенергію, особливо в години пік, з 6:00 до 9:00 та з 17:00 до 23:00 години.

Олександра ЛАТИШЕВА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: