Завантаження ...

Перша і поки єдина Мала культурна столиця України ділиться досвідом

Перша і поки єдина  Мала культурна столиця України ділиться досвідом фото

Славутич долучається до участі у ІІ Всеукраїнській конференції "Культурні практики установ культури України під час військових дій", яка відбудеться 20 жовтня 2022 року, об 11 год.

За інформацією Українського центру культурних досліджень, серед спікерів онлайн-конференції - Юрій Фомічев, міський голова Славутича, першої і поки єдиної Малої культурної столиці України-2021, столиці сюрреалізму України.

Наймолодше мале місто України, яке в перші дні війни опинився під тимчасовою окупацією. Як трансформувалась робота установ культури Славутича від гуманітарного хабу до психологічного центру. Як місто вистояло. Яку роль зіграли працівники гуманітарної сфери?, - саме цим досвідом поділиться Славутич під час конференції.

Організаторка заходу Irina Frenkel зазначає, що з перших днів війни Український центр культурних досліджень, спільно з представниками громадського сектору, здійснює постійний моніторинг роботи установ культури на території України під час військового стану.

На сьогодні територію України поділено умовно на 4 зони:

Зона відносного миру

Зона активних бойових дій

Тимчасово окупована територія

Деокуповані території.

Кожен з таких ареалів має власні особливості, загрози, можливості, тощо. Окремо необхідно говорити про пост травматичний синдром та психологічні чинники, що впливають на подальший розвиток особистості. Саме культурний ресурс є тою м’якою силою, яка може відновити душевний стан людини та повернути її до повноцінного життя, навчити наново жити.

За результатами моніторингу, враховуючи не лише нагальність питань, що виникають під час дослідницької роботи а й необхідність поширення успішних практик з метою обміну досвідом та архівуванням інформації, враховуючи те, що вже 80 років у світі не було такої руйнівної війни, дія якого спрямовано на знищення українського народу та його історичної пам’яті, Український центр культурних досліджень оголошує відкритий open call для учасників – слухачів та спікерів на Другу всеукраїнську конференцію «Культурні практики установ культури України під час військових дій», яка відбудеться.

20 жовтня в онлайн форматі. Початок об 11 годині. Але якщо ви хочете долучитися до конференції в якості слухача, Вам необхідно заповнити онлайн форму до 19 жовтня 2022 року до 18 години за посиланням:

https://docs.google.com/.../13Y0JRwrxSFG15MR2.../viewform...

За результатами І-ї та ІІ-ї Всеукраїнських конференції, буде видано ВІСНІК УЦКД за темою «Культурні практики установ культури України під час військових дій. 2022 рік».

Якщо ви бажаєте стати спікером конференції і поділитися відповідним досвідом щодо цієї тематики, Вам потрібно надати матеріали свого виступу у WORD форматі до 25 жовтня 2022 року на адресу icultur@ukr.net

До матеріалів необхідно завантажити:

- якісну портретну світлину автора;

- біографію автора матеріалу

- Фотоілюстрації до тексту , в разі наявності

- згоду на обробку персональних даних у довільній формі

Кожен файл має бути підписаний наступним чином:

“Прізвище _фото”,

“Прізвище _Біо”,

“Прізвище _ Ілюстрація”,

“Прізвище _згода”

Матеріали не повертаються.

Більш детально за посиланням

https://uccs.org.ua/.../druha-vseukrainska-konferentsiia.../

Долучайтеся до участі!

Будемо разом наближати нашу перемогу і на культурному фронти також!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия