Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

НЕК "Укренерго" закликає долучитися до суворої економії електроенергії

НЕК "Укренерго" закликає долучитися до суворої економії електроенергії фото

Через ворожий артобстріл Київщивини, постраждав об'єкт енергетичної системи регіону. НЕК "Укренерго" попереджає мешканців області про можливі аварійні відключення електроенергії і закликає до жорсткої економії, особливо в години пік, з 17:00 до 23 години.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго"  на своїй офіційній сторінці.

У своєму повідомленні компанія пояснила причини, чому ощадливе використання електроенергії у цей період є важливим.

"НЕК «Укренерго» експлуатує та обслуговує магістральні електромережі - великі «автобани», якими на довгі відстані передається струм великої напруги. В певних місцях ці «автобани» мають «розв’язки» - підстанції, де стоять великі трансформатори, що знижують напругу, аби далі струм йшов до споживачів вже «дорогами обласного та місцевого значення» з меншою пропускною спроможністю. Це лінії нижчого класу напруги, якими управляють оператори розподільчих мереж (обленерго).

Терористи намагаються розбити наші підстанції (великі «розв’язки» на «автобанах»), бо так хочуть позбавити світла одразу якнайбільше людей. Якщо пошкоджена чи зруйнована наша підстанція, енергетики «Укренерго» одразу намагаються заживити споживачів іншими «дорогами». Часто це лінії класу «польові стежки». Це енергоживлення не таке надійне, як доставлене «автобанами», і цьому головна причина, чому ми просимо вас про економію. Особливо у вечірні години.

Будь ласка, допоможіть нам. Вмикайте в електромережу з 17 до 23 години лише те, що вам ну дуже необхідно. Як тільки наші диспетчери бачать стрімке зростання споживання, а доставити вам електроенергію немає чим, вони вимушені вдаватися до аварійних відключень", - інформували у НЕК "Укренерго".

За інформацією енергокомпанії, якщо ж споживання не зростатиме — ми всі разом матимемо шанс не вдаватися до відключень електроенергії.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: