Завантаження ...

"Укренерго" аварійних відключень поки не планує

"Укренерго" аварійних відключень поки не планує фото

Протягом вчорашнього вечора в Києві, області і всьому центральному регіоні не застосовувалися диспетчерські обмеження, з 19.55 були зняті обмеження у північно-східних областях нашої держави.

Про це повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, протягом сьогоднішнього дня ні вранці, ні ввечері введення графіків аварійних відключень поки що не планується.

"Це стало можливим, по-перше, завдяки тому, що фахівці «Укренерго» та обленерго стабілізували енергопостачання на у всіх областях України. А, по-друге, тому, що українські громадяни, зокрема і мешканці центру України, ввечері ощадливо споживали електроенергію. За що ми їм дуже вдячні.

Разом ми вистояли у, напевно, найбільшій ракетній атаці на енергетичну інфраструктуру в історії", акцентє керівник "Укренерго".

 

Він зазначає, що компанія продовжує підвищувати надійність роботи елекромереж. Щодо того, чии будуть обмеження надалі, залежить насамперед від того, чи не буде нових обстрілів та руйнувань. Обмеження - завжди крайній і вимушений захід.

 

"Я хочу подякувати енергетикам, які цілодобово працювали, щоб українські споживачі якнайменше потерпали від примусових відключень електроенергії. А також споживачам, які відгукнулися на заклик і розсудливо підходили до електроспоживання у пікові години. Разом з вами ми швидко отримали потрібний результат.

Однак, ми маємо бути готовими до нових атак ворога. «Укренерго», як оператор системи передачі, робить все, щоб захистити свою інфраструктуру і швидко відновити її"

 

Володимир Кудрицький звертається до населення України зменшити споживання в періоди пікового навантаження в енергосистемі: вранці з 8-ї до 11-ї та ввечері з 17-ї до 23-ї години. І не ігнорувати сигнал повітряної тривоги.

 

"Ракетні атаки підштовхують нас до того, щоб виробити звичку до відповідального споживання електроенергії та газу. Тому ми, як і раніше, рекомендуємо, за можливості, перенести користування потужними електроприладами на нічні години, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий. Це допоможе нам стабілізувати енергосистему і безпечно пройти опалювальний сезон цієї зими", - повідомляє голова НЕК «Укренерго».

 

Тож, звертаємося до славутичан економно споживати електроенергію в часи пік і набратися терпіння. Разом переможемо.

 
 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия