Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Графіків не буде: Юрій Фомічев про аварійні відключення електроенергії у Славутичі

Графіків не буде: Юрій Фомічев про аварійні відключення електроенергії у Славутичі фото

В нашій країні через руйнування енергосистеми, заподіяне країною-терористом, виник дефіцит електроенергії, частина міста Славутича також без попередження потрапила під погодинне відключення електроенергії.

Пояснення щодо цієї ситуації і про те, чи можливо якось спрогнозувати заздалегідь відключення електроенергії у місті і підготуватися до них, розповів мер Славутича Юрій Фомічев.

 

Шановна громадо!

На жаль, масовані обстріли критичної інфраструктури (ТЕЦ, підстанції, енергетичні об’єкти), які в останні дні проводить наш ворог, мають свої наслідки.

За попередніми розрахунками, пошкоджено біля 30% енергетичної інфраструктури! І це означає, що для того, щоб її відновити потрібні чималі кошти та людські ресурс і час!

Саме тому сьогодні енергетична система країни працює в АВАРІЙНОМУ режимі!

Так, частину регіонів переведено на плановий графік відключень від енергопостачання і в цих регіонах люди розуміють як їм спланувати свій день і підготуватися до відключення (приготувати їжу, нагріти воду, тощо). Але в частині регіонів такі відключення не є спланованими і проводяться в АВАРІЙНОМУ режимі!

Оператор "Укренерго" дає команду відповідному обленерго на термінове зменшення потужності, і диспетчер обленерго, згідно алгоритму, здійснює відключення.

Таким чином, люди в цих регіонах не можуть планувати своє життя, бо жодної інформації про час відключення, і на який період буде відключено електроенергію, не існує!

Саме в такій ситуації сьогодні опинилася і наша громада!

Вчора ввечері і сьогодні зранку, без попереджень, в аварійному режимі, було відключено електропостачання частини міста. І це одні і ті ж самі лінії (а відповідно квартали, будинки і споруди).

Звісно, це викликає обурення саме тих мешканців, які залишилися без електропостачання і ввечері і вранці! Але, на жаль, іншого алгоритму дій немає, і під час аварійних відключень не буде! Так працює енергосистема!

Жодного впливу на це а ні наші комунальні служби, а ні влада міста немає. Ситуація з відключеннями буде залишатися непрогнозованою на невизначений час і залежить від темпів відновлення всієї енергосистеми України!

Тому, розуміючи стан в якому сьогодні знаходиться наша країна, а він описується одним словом – війна, ми маємо бути згуртованим і допомагати один одному!

Ми маємо бути свідомими і розуміти, що якщо у мене зараз є електроживлення, а у когось його немає, то я маю знизити своє споживання для того, щоб аварійне відключення закінчилося якомога швидше.

Якщо у мене є друзі, знайомі, родичі у яких є маленька дитина, то я зателефоную і запитаю, чи є у них електропостачання і запропоную свою допомогу у приготуванні їжі наприклад.

Вкотре нагадую: варто запастись свічками, теплим одягом, зарядити павербанки, телефони, мати радіо на випадок зникнення зв’язку, тримати контакт із сусідами.

Повідомлення в стилі “а чому в моїх сусідів є світло, а в мене немає” – неприпустимі. Ми повинні допомагати один одному, а не заздрити. Маєте чим поділитися? Запропонуйте свій ресурс. Вам потрібна допомога? Попросіть. Головне – не панікуйте, адже віялові вимкнення електроенергії зазвичай тривають не більше декількох днів. Передбачити чітко години і конкретні будинки, яких відключать, неможливо – зараз енергетики роблять усе, що від них залежить.

І всі ці негаразди ми остаточно подолаємо з нашою Перемогою – це єдина головна мета!

Вірю в ЗСУ!

Вірю в Славутич!

Юрій ФОМІЧЕВ, міський голова Славутича
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: