Завантаження ...

"Мешканці Київщини зменшили споживання електроенергії на 26,5%", - Юрій Фомічев

"Мешканці Київщини зменшили споживання електроенергії на 26,5%", - Юрій Фомічев фото

Через зруйновану ворожими обстрілами критичних об'єктів інфраструктури, багато населених пунктів України залишились без електроенергії. Щоб сприяти ремонтним роботам Укренерго та швидкому відновленню енергетичної системи, представники влади звернулися до населення максимально ощадливо використовувати електроенергію, особливо в години-пік, із 17:00 до 22:00.

Як повідомив міський голова Славутича Юрій Фомічев, за вчорашній вечір лише на Київщині зекономили електроенергію на 26,5%. Про це він повідомив на своїй сторінці у facebook.

Друзі, ми всі – великі молодці! Вчора у вечірні години мешканці київщини зменшили споживання електроенергії на 26,5%.

В «Укренерго» зазначили, що це допомогло не перевантажувати працюючі електромережі та дозволило диспетчерському центру збалансувати енергосистему в найкритичніший момент доби.

Наші енергетики і комунальники працюють невпинно. Давайте допоможемо їм виконувати їх роботу і продовжимо вчорашню акцію зменшення споживання електроенергії. У багатьох містах «Укренерго» ввело керовані графіки обмежень споживачів на наступні декілька днів. У наших силах допомогти їм впоратися із навантаженням, поки продовжуються роботи з відновлення постраждалих ТЕЦ від російських ударів.

Це зараз – найкращий вияв солідарності. Ми як місто вимикаємо вуличне освітлення саме з цієї причини. Я зі свого боку долучаюся до цієї підтримки і закликаю вас зробити те саме.

Для цього потрібно зменшити споживання електроенергії у вечірні години з 17:00 до 23:00. Потужні електроприлади, такі як праски, пральні машини, бойлери, обігрівачі, кондиціонери та інше краще використовувати в інший час, наприклад, вночі, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

Вірю в ЗСУ, наших комунальників та енергетиків, і особливо вірю в наш народ та надпотужну солідарність. Разом ми витримаємо!

Нагадаємо, в Україні розпочалися віялові відключення населених пунктів для того, аби збалансувати енергосистему та запобігти масштабним відключенням, державна енергокомпанія НЕК Укренерго з 10 жовтня запровадила графіки аварійного відключення електропостачання.

Графік можна Київська обласна державна адміністрація опублікувала тут: https://bit.ly/3Exd7U7

Фото: Віталій МЕДВІДЬ

Читайте також: На Київщині запроваджують графік погодинних відключень електроенергії

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия