Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

20 подій, що відбулись у Славутичі у рамках програми "Днів сталої енергії"

20 подій, що відбулись у Славутичі у рамках програми "Днів сталої енергії" фото

У рамках програми"Днів сталої енергії", що тривав у Славутичі з 25 вересня по 5 жовтня, відбулося 20 різнопланових подій.

Екологічний і цифровий розвиток для енергетичного переходу Європи – гасло цьогорічного Європейського тижня сталої енергії, до якого долучився також й український Славутич.

У своєму відеозверненні на відкриття Днів сталої енергії міський голова м.Славутича Юрій Фомічев підкреслив важливість заходів з енергозбереження та енергоефективності як для Славутицької громади в цілому, так й для кожного славутичанина зокрема в контексті підготовки до опалювального сезону в умовах війни.

За інформацією Агентства регіонального розвитку м.Славутич, загалом, під час проведення "Днів сталої енергії" у місті Славутичі  відбулося 20 різнотематичних подій, орієнтовно для 7 700 осіб.

 26.09.2022 пройшла ділова зустріч для керівників комунальних підприємств, представників структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, де обговорені питання підготовки до опалювального сезону з урахуванням вимог енергозбереження. Модерував зустріч міський голова м.Славутича Юрій Фомічев.

 27.09.2022 в Агентстві регіонального розвитку м.Славутича зустрівся актив енергоменеджерів закладів та установ міста. Зустріч модерував перший заступник міського голови м.Славутича Віктор Шевченко. Учасники зустрічі були ознайомлені із Планом дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату м.Славутича до 2030 року, а також з особливостями підготовки до опалювального сезону у Славутичі.

 25.09.2022 та 29.09.2002 проведено два кінопокази з соціально-екологічної тематики у 86:Кіноклуб, на які завітали 20 славутичан.

 28.09.2022 Молодіжна рада м.Славутича провела онлайн-дискусію з теми «Про ситуацію на ЗАЕС: запитання від зацікавленої молоді».

 29.09.2022 відбувся благодійний інтерактивний перформанс «Чотири стихії». Не залишили байдужим жодного учасника дійства презентація виставки дитячого малюнку «Енергію зберігай – ЗСУ допомагай» та ярмарок-продаж для потреб ЗСУ, виступ ансамблю сопілкарів, змістовні конкурси на знання питань енергозбереження. На завершення переможці конкурсу дитячого малюнку «Енергію зберігай – ЗСУ допомагай» отримали нагороди.

 01.10.2022 відбувся велопробіг «Славутич енергоефективний», під час якого учасники створили 37-ти метровий велоланцюг та проїхалися вулицями Славутича, рекламуючи велосипед як екологічний вид транспорту. Дякуючи велоспільноті Bike_bike_slav та волонтерам Молодіжного простору у забігу взяло участь 40 славутичан.

 01.10.2022 в Молодіжному просторі пройшла інтелектуальна гра «Хто в темі енергозбереження?» для двох команд з числа молоді за участі глядачів. Команди отримали захохочувальні призи.

 05.10.2022 проведено екологічну акцію «Парасолька для планети. Висади дерево – допоможи декарбонізації простору землі». 10 дубів висаджено біля Кіноконцертного комплексу. До акції долучилися волонтери Молодіжного простору та Молодіжна рада «Майбутнє Славутича», підготували саджанці до висадки працівники служби озеленення КП «ЖКЦ».

 З 26 по 30.10 2022 всі заклади освіти міста активно долучились до Днів сталої енергії в Славутичі. Для дітей та учнівської молоді були проведені: освітні проекти та інформаційні хвилинки, тематичні практикуми та конкурси малюнків; навчальні практичні інтерактивні ігри, тренінги, бесіди, квести, заняття, уроки та години спілкування, вікторини, направлені на розуміння правил енергозбереження та ощадливе споживання енергетичних ресурсів, безпечного і стійкого енергетичного майбутнього нашої країни, підготовки до опалювального сезону.

 На вуличному екрані Кіноконцертного комплексу демонструвалися відео з тематики енергозбереження, які переглянули щонайменше 1000 славутичан та гостей міста.

 До двох онлайн-опитувань «Як ви готуєтесь до опалювального сезону?», «Які ризики кліматичних умов у місті Славутич?» долучилися 290 славутичан. Результати опитування представлені під час заходів Днів сталої енергії. На міських онлайн-ресурсах розміщено 5 публікацій з тематики енергоефективності та підготовки до опалювального сезону, які проситали щонайменше 1000 славутичан та користувачів інтернету.

 З 26 по 30.10 2022 також відбулися:

- міський конкурс дитячих малюнків "Енергію зберігай - ЗСУ допомагай". На конкурс було подано 88 дитячих малюнків від 9 закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Усі учасники отримали заохочувальні подарунки.

- онлайн-квіз «Розвиток сталої енергії для створення безпечного енергетичного майбутнього України», де за допомогою запитань та відповідей молодь обговорила тему розвитку сталої енергії для створення безпечного енергетичного майбутнього України.

- екологічна акція для підприємств, установ, організацій та активних славутичан «Залиш машину в гаражі», під час якої містянам запропоновано користуватися в цей день лише еко-транспортом - велосипедом, самокатом, роликами або пересуватися пішки.

Оргкомітет Днів сталої енергії у м.Славутичі дякує усім славутичанам та гостям міста за активну участь у заходах та небайдужість до теми енергозбереження та енергоефективності.

 
 

Дні сталої енергії у м.Славутичі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: