Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

36 млрд євро — збитки довкіллю, завдані російською військовою агресією

36 млрд євро — збитки довкіллю, завдані російською військовою агресією фото

Україна ініціюватиме створення Глобальної Платформи для розробки міжнародних методик оцінки збитків довкіллю від військових дій.

На цьому наголосив міністр Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець на засіданні Комітету з довкілля, громадського здоров’я та харчової безпеки Європейського парламенту, інформують у міндовкілля.

Міністр розповів євродепутатам, що Україна розробила нові методики для обрахунку збитків навколишньому середовищу внаслідок війни. За цими методиками попередня оцінка шкоди, яку рашисти завдали довкіллю України, вже перевищила 36 мільярдів євро.

Також обговорили подальшу співпрацю України та ЄС щодо післявоєнного відновлення довкілля. Наразі для України важлива підтримка ЄС у питаннях якісного моніторингу довкілля. Нам вкрай необхідне сучасне обладнання для моніторингу якості води на деокупованих територіях; у підготовці українських природоохоронних проєктів, які подаватимуться в рамках програми LIFE для отримання відповідного фінансування з бюджету ЄС.

Руслан Стрілець: «Плануємо створити державну агенцію з управління національними парками. Вона стане майданчиком для діалогу з країнами ЄС у питаннях відновлення природоохооронних територій».

За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: