Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День територіальної оборони

День територіальної оборони фото

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України, до територіальної оборони вступили сотні тисяч українців та стали на захист своїх міст, сіл, селищ від ворога.

Героїчно захищали Славутич і наші бійці територіальної оборони. Сьогодні славутицькі тероборонівці поповнили лави Збройних Сил України. Наші хлопці на сході та на півдні звільняють, боронять українську землю від ворожої навали, відстоюють незалежність і свободу України. Честь і хвала їм за їхній подвиг!

Нагадаємо, що в кінці 2014 система територіальної оборони України змінилася. Це було прямо пов’язане з актом агресії з боку Росії. Навесні-влітку 2014 року в терміновому порядку були сформовані батальйони територіальної оборони, які були переформовані в мотопіхотні підрозділи і передані до складу бригад Сухопутних військ. Це мало одне з ключових значень в захисті територіальної цілісності і суверенітету країни.
 
30 вересня 2020 року «Ураховуючи важливість територіальної оборони у забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України, роль складових сектору безпеки і оборони та інших суб’єктів, що залучаються до виконання завдань територіальної оборони, а також з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій», Президент України підписав Указ № 417/2020 «Про День територіальної оборони України». Свято встановлене і тепер відзначається щорічно в першу неділю жовтня.

Шановні бійці територіальної оборони, дякуємо вам за службу, відданість, любов до України. Разом із ЗСУ ви наближаєте нашу Перемогу. Бажаємо наснаги, витримки, сили духу та скорішого мирного неба над головою!

Слава Україні!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: