Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як Славутич готується до опалювального сезону

Як Славутич готується до опалювального сезону фото

У залі засідань Славутицької міської ради відбулася ділова зустріч «Підготовка до опалювального сезону, з урахуванням вимог енергозбереження», за участі міського голови Юрія Фомічева, керівників міських комунальних підприємств, представників структурних підрозділів органів місцевого самоврядування. Захід проводився у рамкамках "Днів сталої енергії".

За словами очільника Славутича, "Дні сталої енергії"  з 26 по 30 вересня відбуваються у всій Європі, українських містах, у тому числі і Славутичі. Європейський тиждень сталої енергії проводиться у рамках Угоди мерів, а всі заходи присвячуються популяризації відновлюваних джерел для отримання чистої, безпечної та ефективної енергії.

 

"Славутич одним із перших приєднався до Угоди мерів та успішно реалізував зобов’язання скоротити викиди CO2 як мінімум на 20%. Маємо і успішні здобутки: у рамках грантового проєкту з Європейською комісією здійснена термомодернізація школи №2 та дитячого садка «Калинка»; реалізовано перший в Україні ЕСКО-контракт на модернізацію системи зовнішнього освітлення.

Енергія стає дефіцитним товаром. Цей опалювальний сезон буде складним і те, як він пройде залежить від кожного з нас. Саме тому, в ці дні, важливо нагадати мешканцям про необхідність заощадження енергоресурсів, особливо у контексті війни росії проти України», – зауважив міський голова Юрій Фомічев.

 

Відповідно «Порядку обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води» та «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду» управителі або інші особи, уповноважені співвласниками багатоквартирного будинку на виконання робіт, до початку опалювального періоду повинні провести ряд організаційних та технічних заходів, спрямованих на перевірку готовності усіх внутришньобудинкових систем постачання теплової енергії, холодної та гарячої води та електроенергії (ремонт, заміна, промивання).

У Славутичі функціонує декілька управляючих компаній. На сьогодні вони вже закінчують підготовку та необхідні профілактичні роботи і ремонти, а саме: випробування і промивання трубопроводів, перевірка стану арматури та теплової ізоляції, стану утеплення будівель тощо, з оформленням відповідних паспортів та отриманням актів готовності до опалювального періоду.

Стан готовності свого будинку до опалювального сезону 2022-2023 років та перелік виконаних робіт ви можете з’ясувати в управляючій компанії, що обслуговує ваш будинок.

Але кожен споживач житлово-комунальних послуг повинен розуміти, що комфорт, тепло і затишок в домі залежить від відсутності витоків в підвалі, промитих радіаторів, відремонтованих розбитих вікон - це джерела втрат тепла. Якщо тепло втрачається через стіни, розбиті вікна, відкриті горища, підвали - такий будинок важко і дорого забезпечити якісною послугою з опалення.

Тому самим жителям варто заздалегідь потурбуватися про своє благополуччя і проконтролювати питання готовності житлового будинку до експлуатації в опалювальному сезоні.

Критерієм готовності до зими також є відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги, що дає сподівання на стабільну роботу підприємств ЖКГ-надавачів послуг.

Відділ жкц, тарифоутворення, енергоефективності та енергозбереження.

Під час зустрічі присутні також обговорили і робочі питання, що стосуються життєдіяльності міста: готовність житлового фонду та соціальної інфраструктури до опалювального сезону; забезпечення безпеки об’єктів критичної інфраструктури; відпрацювання схеми освітлення у ранковий час; закупівлю засобів обігріву; заготівлю піскосоляної суміші.

 
 

Нагадаємо, Уряд України попередив, що опалювальний сезон цього року через війну буде надскладним, а у квартирах передбачається не більше як 17-18 градусів. Зима може стати найхолоднішою за останні десятиліття.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: