Завантаження ...

Професійне свято тих, хто допомагає і рятує (фото)

 Професійне свято тих, хто допомагає і рятує (фото) фото

День рятівника - це офіційне свято, яке в Україні щорічно святкують 17 вересня. Свято було встановлене у 2008 році указом Президента України на підтримку ініціативи громадськості та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Люди, які працюють за цим фахом готові йти у вогонь і воду, вони кожного дня ризикують своїм життям, щоб врятувати інших.

Сьогодні чудова нагода аби висловити свою вдячність та повагу тим, хто турбується про нашу безпеку й здоров'я.

Робота рятувальних служб важлива для суспільства, адже вона потребує мужності, витривалості та постійної готовності прийти на допомогу.

Рятувальники захищають населення і території від надзвичайних ситуацій - техногенних і природних, запобігають їх виникненню, ліквідують наслідки надзвичайних подій, аварій, катастроф, рятують людей, тварин, майно, займаються гасінням пожеж, ведуть роз'яснювальну та профілактичну роботу з населенням щодо безпеки життєдіяльності тощо.

Сьогодні ми вкотре можемо бачити, як рятувальники з честю та гідністю забезпечують захист українців навіть тоді, коли летять бомби й розриваються ракети.

Працівники 63 Державної пожежно-рятувальної частини м. Славутич дбайливо пильнують про безпеку міста його жителів. 

Останнім часом проводиться попереджувально-розяснювальна робо про правила поведінки під час надзвичайних ситуацій, повязаних з воєнним станом.

Такі зустрічі постійно проводяться з працівниками і вихованцями закладів освіти Славутича, а також  мешканцями міста.

Начальник 63 ДПРЧ, 10 загону ГУ ДСНС України в Київській області, Євген Скрипка розповідає:

 

Наша частина відноситься до 10 загону , що в місті Вишгород, але розміщення його таке, що ми надаємо допомогу і Чернігівській області.Підкреслю, що допомога двостороння.У Славутичі виконували свою роботу бійці аварійно-рятувального загону спецпризначення.
Сьогодні, знагоди професійного свята хочу привітати усіх своїх колег, усіх працівникив, хто має відношення до ДСНС, побажати нашої Перемоги, благополуччя в родинах, успіху у професійнійсправі.

Хочу відзначити роботу головного інспектора відділу організації профілактичної роботи Іллю Литвиненка, провівдного інспектора Анатолія Малого, заступника начальника частини Максима Жовніра, командіра відділення 63 ДПРЧ Юрія Кучерявенка, командира відділення-водія Віктора Мельника, старшину Іріну Шолох, водія Сергія Конюшу.
Я можу називати ще богато прізвищ, тому що у скрутний час війни кожен робітник відчуває особисту відповідальність за ту роботу, яку він виконує.
І профілактична робота у закладах освіти, або перевірка пожежної безпеки, профессійна допомога мешканцям міста, або рятувальна допомога та гасіння пожежі у лісі - всюди рятівники виконують роботу щодо забеспечення захисту населення.

 

 

Нагадаємо, напередодні Дня працівників цивільного захисту міський голова Юрій Фомічев нагородив кращих рятувальників та рятувальниць особового складу 63 ДПРЧ місто Славутич.

 

Щиро вітаємо рятувальників, ветеранів цієї справи і тих, хто тільки вчиться мужній професїї, з їхнім святом!  Бажаємо професійних успіхів, міцного здоров'я, бадьорості і сил на довгі роки,  благополуччя й удачі, миру, добробуту та оптимізму, сімейного щастя і злагоди! 

Фото: Вадим ІВКІН

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия