Завантаження ...

Інклюзивно-ресурсний центр працює

Інклюзивно-ресурсний центр працює фото

Перше вересня вонної осені не схоже на День знань мирного часу. Усі навчальні заклади у Славутичі працюють в онлайн режимі, половина дошкільних закладів також зачинені.

І все ж в поле зору об’єктиву першого  вересня  попали директор, котрий проводив онлайн заняття, і вчителі, які знайомилися з розкладом занять, шкільний технічний працівник, котрий в черговий раз чистив віконне скло.

А ще побачив малечу разом з мамою, слідуючи за ними, попав в  молоду славутицьку установу "Інклюзивно-ресурсний центр" м.Славутича.

Ця комунальна установа молода, як і молодий ії колектив. Виконуюча обов’язки директора Анастасія Хмелинська знайомить із закладом:

"Заклад опікуеться  молоддю з 0 до 18 років з особливими освітніми проблемами. Від послуг у обстеженні, супровід, корекційно-розвиткові заняття.

У нас працюють практичний психолог, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, реабілітолог. Заняття індивідуальні, тому ми можемо працювати. В школі є укриття.

 

 

Центр народився завдяки місцевій владі. Волонтери допомогли зробити сенсорну кімнату, ми  ії ще звемо кімнатою розвантаження.

Малюки полюбляють заняття в кабінеті ЛФК (лікувальна фізкультура) - це дуже добре, тому що  вони отримують там як фізичний, так і розумовий розвиток".

В холі приміщення з’являється вихованець центру. Відчувається, що дитина з бажанням прийшла сюди.

Анастасія Валеріївна веде маленького Даню в кімнату практичного психолога, а я прошу пані Тетяну, маму малюка, поділитися особистими враженнями від занять в інклюзивно-ресурсному центрі.

 "Ми, можна сказати, тільки почали займатися, третій тиждень пішов. Перші враження позитивні, як у мене, так і у Дані. Він з великим бажанням йде на заняття.

Мені також усе тут подобається, красиво, затишно,  я можу сісти і почекати дитину.

Можна сказати, що відчувається  і позитивний рух у розвитку дитини. Він почав краще вимовляти слова, більше слів говорити, з’явилася витримка, з ним вже можна потроху розмовляти.

І це я помітила  вже після третього заняття. Так що я просто задоволена таким початком заняття в центрі".

Я бажаю мамі хлопчика мирного неба, вітаю с Днем знань, а Центру - доброї праці на благо Славутича і славутичан.

Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия