Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі планують відкрити реабілітаційний центр для учасників бойових дій

У Славутичі планують відкрити реабілітаційний центр для учасників бойових дій фото

Ця ідея зародилась на одному із засідань Громадської ради з розвитку міста Славутича, під головуванням Володимира Удовиченка.

За його словами, для створення такого центру у Славутичі все є. Починаючи з території медико-санітарної частини, фахівців, спортивної реабілітації, навіть трудової і духовної терапії.

 

«Створимо робочі місця з високими зарплатами за допомогою іноземних інвесторів. Але робити це все треба в комплексі і зараз, коли для України виділяють кошти», - каже він.

 

Члени ради обговорили це питання достеменно, з урахуванням всіх нюансів створення реабілітаційного закладу, дозвільної документації, місця розташування та послуг, які там будуть надаватись. І всі свої пропозиції надали на розгляд у міську раду.

Під час засідання Громадської ради, що відбулася 29 серпня, у понеділок, заступник міського голови Олександр Линкевич надав звіт щодо виконаної роботи стосовно цього питання.

З його слів, реабілітаційні програми сформовані, мають повний аналіз методів і напрямів надання відповідних послуг для лікування захворювання нервової системи, психічних розладів, хвороби кістково- м’язової системи і сполучних тканин, захворювання лор-органів, соматичних, вірусних та інфекційних захворювань.

 До реабілітаційних послуг входить лазерна терапія, електрофарез, магнітотерапія, ультразвук, дарсонвалізація, масаж, лікувальна фізкультура тощо.

Центр зможе надати послуги близько 400 чоловік на рік, приблизно 30-40 осіб на місяць. Все залежить від кількості призначених процедур: від 12 до 52 днів.

На даний момент розробляється проєктна документація по місцю проживання, за основу береться пологовий будинок.

Щодо реалізації проєкту вже звернулись за допомогою до першої леді Олени Зеленської, яка опікується напрямом безбар’єрності.

Володимир Петрович запропонував звернутися за підтримкою також і до Міністерства у справах ветеранів.

Робота над проєктом поки знаходиться на стадії розробки.

Потому члени громадської ради обговорили важливе питання сьогодення – опалювальний сезон 2022-2023 р.р.

Наступне засідання, яке відбудеться 12 вересня, буде присвячене саме цьому питанню.

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: