Завантаження ...

Енергодар і Славутич разом!

Енергодар і Славутич разом! фото

Запорізька АЕС — це зараз об’єкт уваги номер один у світі. У Головному управлінні розвідки повідомили, що російські війська навмисне обстрілюють територію Запорізької теплової електростанції, щоб підняти у повітря хмари радіоактивного пилу.

Звичайно, ніхто не може відчути в повній мірі те, як живеться енергодарцям в окупації. Проте, як міста-супутники, ми з Енергодаром маємо багато спільного, і можемо їх зрозуміти, адже маємо досвід окупації ЧАЕС.

👨‍👩‍👦 Саме тому сьогодні зустрівся із Дмитрий Орлов, мером Енергодара, що перебував з робочою поїздкою у нашому Славутичі. Ми узгоджували дуже важливе питання: прихисток для тих мешканців Енергодара, які планують виїхати з окупації. Запевняю, що наше місто вже готове прийняти близько 40 родин. Для цього ми вже підготували порожні відділення у міській лікарні і створили комфортні умови для проживання нашим друзям з Енергодара.

📌 У рамках меморандуму про співпрацю, щоби всебічно підтримувати мешканців окупованого Енергодара, які зараз особливо гостро потребують допомоги, я сприятиму їх адаптації та працевлаштуванню. Незважаючи на дефіцит вакансій у деяких сферах, ринок потребує людей певних професій, яких не вистачає у місті. До того ж, із трансформацією на ЧАЕС та вахтовим методом роботи, не всі готові продовжувати працювати в такому ритмі тривалий час – щоб зберегти працездатність і здоров’я працівників станції, потрібні ті, хто готовий їх замінити. Ми потрібні одне одному.

🇺🇦 Особлива вдячність за подарунок, що отримав від мера Енергодара: у День Державного Прапора України пан Дмитро передав мені Прапор, підписаний бійцями 113 батальйону територіальної оборони. Це особливий подарунок, який нагадує:

Енергодар, як і інші окуповані зараз міста, обов’язково будуть звільнені. І, як абсолютно правильно зазначив пан Дмитро, всі українські прапори повернуться на свої законні місця.

Юрій ФОМІЧЕВ, міський голова Славутича

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия