Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нафтогаз придбає контрольну частку недобудованої ТЕС у Славутичі

Нафтогаз придбає контрольну частку недобудованої ТЕС у Славутичі фото

Дочірнє підприємство "Нафтогаз Біоенергія" (входить до групи "Нафтогаз України") купує Славутицьку ТЕС.

Про це повідомляє Антимонопольний комітет України.  

Дочірнє підприємство «Нафтогаз Біоенергія» (НАК «Нафтогаз України») придбає частку у статутному капіталі ТОВ "Славутицька ТЕС", що забезпечує перевищення 50 %голосів у вищому органі управління товариства. Відповідний дозвіл надав АМКУ. 

Згідно з інформацією заявників, Славутицька ТЕС вироблятиме електричну енергію та вироблятиме і постачатиме теплову енергію в територіальних межах міста Славутич (Київська область). 

Наразі на ТЕС триває будівництво та введення в експлуатацію енергогенеруючих потужностей: когенераційної установки (комплекс обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної і теплової енергії) та котельної, що працюватимуть з використанням альтернативних джерел енергії – біомаси.

Введення Славутицької ТЕС в експлуатацію дасть змогу відмовитись від спалювання газу для виробництва енергії, на користь відновлювальних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та тепло- генерація буде незалежною від постачання газу та його вартості, що забезпечить  посилення енергетичної безпеки України та покращить стан навколишнього середовища, пояснюють в АМКУ.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: