Завантаження ...

У книзі про оборону Чернігова є розділ і про Славутич

У книзі про оборону Чернігова є розділ і про Славутич фото

Твір Михайла Жирохова "Північний форпост. Чернігівський напрямок, 2022" - це перша книга про бойові дії, які розгорнулись на території Чернігівщини після повномасштабного вторгнення рф 24 лютого 2022 року.

В ній військовий історик Михайло Жирохов, який був свідком цієї кампанії, намагається, «по гарячих слідах» дати хронологію подій.

Облогу Чернігова російськими військами Михайло Жирохов пережив у місті і чимало з того, що увійшло до книги, бачив на власні очі.

“Північний форпост” – це хронологія оборони Чернігова, написана виключно на основі відкритих даних. Наразі це суто інформаційне видання, адже для аналітики того, що сталося, на думку Михайла Жирохова, поки зарано.

До книги увійшли дані про обстріли населених пунктів, інші злочини російських військ, деталі про життя цивільних в умовах облоги тощо. Здебільшого мова йде про Чернігів, але є також подробиці оборони Славутича, Ніжина та Броварів. Також, у майбутньому на книгу чекає розширене перевидання.

Презентацію книги провели на свіжому повітрі. Послухати автора прийшло чимало чернігівців, в тому числі представників міської ради та військових, попри те, що їхня пам’ять про облогу Чернігова ще свіжа.

Також в майбутньому Михайло Жирохов планує написати розгорнуту історію оборони Київщини, але через величезний об’єм даних, які треба опрацювати, відбудеться це нескоро.

На своїй сторінці у facebook автор книги Михайло Жирохов написав, що там є розділ і про Славутич.

Як обороняли Чернігів. Розмова з автором книги "Північний форпост" Михайлом Жироховим

Відео: Суспільне Чернігів

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия