Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Лицар нашого часу

1.jpg

Майже 40 років займається тренерською діяльністю справжній гуру з важкої атлетики Юрій Петрович Каленський, про якого кажуть – людина зі сталевими м’язами та добрим, сповненим любові, серцем.

Майже 40 років займається тренерською діяльністю справжній гуру з важкої атлетики Юрій Петрович Каленський, про якого кажуть – людина зі сталевими м’язами та добрим, сповненим любові, серцем.

Юрій Петрович завжди привітний, уважний, шляхетний і по-доброму суворий до своїх вихованців, він допомагає своєю мудрістю, досвідом та добропорядним ставленням досягати спортивних вершин, долати життєві перешкоди та ставати порядними успішними людьми.

Напевно, для мене найголовніше відносини з дітьми. Без якогось пафосу. Були такі вихованці, коли показують гарний спортивний результат, здібні, але вредні. Це зовсім не те.

А коли дитина не досягає важливих результатів, але старанно працює, намагається все виконувати, з нуля, завдяки наполегливій праці, поступово досягає першого спортивного розряду, це дуже приємно.

Відношення і працьовитість дітей від цього отримуєш найбільше задоволення, - зізнається тренер.

За часи тренерської діяльності у Славутичі, починаючи з грудня 1989 року, Юрій Петрович виховав двох майстрів спорту міжнародного класу з пауерліфтингу - Оксану Розмарицю та Олега Семенова. А також понад 20 майстрів спорту України з важкої атлетики та пауерліфтингу.

Серед них Красковський Олексій, який боронить незалежність України на передовій.

А Геннадій Зубець, разом з Юрієм Петровичем, навчає юних славутичан усім тонкощам спортивнивних навичок з важкої атлетики.

У числі вихованців тренера Каленського, призерів чемпіонатів України з цих видів спорту, 8 рекордсменів України.

Ось ці досягнення, зайняті місця - це дуже важливо, це як показник моєї тренерської роботи. Але це не головне.

Моє завдання, щоб вони стали нормальними хлопцями, здоровими і почували себе впевнено.

Кому дано, у кого такий талант є, той піде далі. А вижимати результат за будь-яку ціну з дітей - ніякого сенсу нема.

У кожного своя мета, своя планка результатів. Якщо спортсмен робить зусилля над собою і досягає результатів - це найголовніше, - каже Юрій Каленський.

Юрій Петрович почав займатися тренерською діяльністю з 1983 року, ще під час навчання у Мозирському державному педагогічному університеті.

Тоді вже був майстром спорту СРСР. Потому армія в збройних силах, робота в Ханти-Мансійську і з 1989 року тренерська діяльність у місті Славутичі.

Ще у 2000-х роках Юрій Петрович продовжував активно виступати на змаганнях з важкої атлетики різн

У 2001 році він виборов 3-тє місце на Чемпіонаті Єврпи в Чехії та у 2002 році 3-тє місце на Чемпіонаті Європи у Швейцарії.

Юрій Петрович Каленський - Майстер спорту СРСР з важкої атлетики, Заслужений працівник фізичної культурита спорту України, суддя міжнародної категорії з важкої атлетики.

Він продовжує і нині виховувати справжніх атлетів людяності і спортивної майстерності. Його люблять і поважають і діти, і колеги, і ті, хто його знає.

Порядного, чесного, справжнього професіонала своєї справи - його поправу можна назвати лицарем нашого часу.

Сьогодні Юрій Петрович відзначає вій 60-річний ювілей.

Вітаємо прекрасну Людину і чудового Тренера зі святом! Бажаємо важливих досягнень, значущих перемог, старанних учнів і гідних вершин!

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Вадим ІВКІН

Відео: youtube