Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Новий керманич Палацу дітей та молоді

Новий керманич Палацу дітей та молоді фото

У Палаці дітей та молоді новий керівник закладу позашкільної освіти.

Знайомтеся - Наталія Леонідівна Шумейко, людина з багаторічним педагогічним досвідом.

З 2012 року вона була завучем ( заступником директора з навчальної роботи) Славутичского палацу, а до того  ще майже 3 роки - заступником директора з виховної роботи.

Профессійна, толерантна, чуйна людина - так характеризують Наталію Леонідівну колеги.

На сході кажуть "Важко жити в епоху змін". Зараз війскове положення, вдень раз за разом чутно  сигнали повітряної тривогі,  коменданська година, багато молоді разом з батьками  виїхали з Славутича.

 

Не важко у цей скрутний час очолити такий заклад?

 

- З однієї сторони - дійсна це важко, а з другої сторони - цікаво, тому що у цей складний час іде природний відбір  людей,  відбір якихось переконань, змінюються особисті погляди. Змінюються люди, а,   разом з ними, і ми змінюємось усі разом.

Звичайно важко починати навчальний рік, але тільки тому, що ми сьогодні беремо на себє відповідальность за дітей у такий час.

Навчальний процес ми не боїмося, ми його знаємо, він цикавий, він прогресивний, ефективний, а важко брати відповидальность за діток, щоб вони були в безпеці.

Це головна, першечергова  задача на цей момент - ми хочемо забезпечити дітям простір, безпечне середовище.

Хочу сказати батькам, що це так і буде. Ми робимо певні дії в палаці, тобто дошкільників максимально переводимо на перший поверх. Для цього робимо певну перестановку, щоб у разі повітряної тривоги, вони, разом з батьками, зможуть набагато швидче і легше евакуюватися до сховища.

На сьогодні малеча приходить до палацу тільки з батьками.

Доросла молодь також виконує вимоги війскового часу та коменданської години.

Звичайно, життя продовжуеться, як завжди, наприкінці серпня ми формуємо педагогічний колектив, хтось іде від нас, замість них приходять на роботу нові педагоги. Будуть відкриватися нові гуртки, ми завжди цьому раді.

Радує те, що до нас вертаються наші бувші вихованці, вже в якості молодих педагогів с дипломами.

Тому ми також змінюємось, я вважаю, щозміни завжди на краще,. Змін боятися не треба.

Якщо ти не боішься їх, то вони тобі ще і допомогають.

 

 

 А яким чином в 2022-2023 навчальном році в палаці планують проводити заняття у гуртках та колективах?

 

 - Планування занять буде  виходити з вимог часу. По-перше, ми плануємо  змішану форму: і онлайн, і офлайн. В цьому питанні ми радимось з батьками, так щоб  теоретичні години проводилися заочно, а практичні години, по можливості, будемо проводити в очній формі навчання.

Не можли якісно навчити танцювати та співати  в онлайн режимі. До того ж діти скучили за атмосферою спілкування, тому із задоволенням чекають 1 вересня.

Наприклад, члени Молодіжної ради, яких ви сфотографували за підготовкою до флешмобу з нагоди Дня Незалежності, вони хочуть запустити ще до Міжнародного Дня молоді.

Однозначно, навчальний рік у Славутицьком палаці буде розпочато. Навчанню і творчості  бути!

Особливих страхів немає, я налаштована, досвіду вистачає, бажання працювати і творча енергія також є.

Особисті плани по роботі, сумніви також є. Тільки дурень не сумнівається. Розумна людина завжди в пошуку, істина народжується у сумлівах. Тому будемо працювати. Разом з усім колективом очікую вихованців. Бажаю, щоб настав мир, щоб усі славутичани повернулися до рідного міста і до нашого палацу.

 

 

Я дякую Наталії Леонідівні за размову, ще раз вітаю з новою посадою, бажаю  натхнення,  творчої праці, нових звершень колективу, малих і великих зіркових вихованців,  бо вони усі у палаці зіркові особистості. А також - усім нам перемоги та мирного часу.

Вадим ІВКІН,

член Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Національної спілки фотохудожників України (СФХУ)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: