Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До облаштування укриття у дитсадку "Калинка" долучиться "ЮНІСЕФ"

До облаштування укриття у дитсадку "Калинка" долучиться "ЮНІСЕФ" фото

У Славутичі вже розпочата робота щодо облаштування укриттів для безпечного перебування дітей у закладах освіти.

Сьогодні у дитячому садочку «Калинка» відбулася робоча нарада керівництва міста з представниками ЮНІСЕФ, помічником народної депутатки України Ольги Василевської-Смаглюк, Максимом Петльованим.

Визначилися з об’ємами виконання необхідних робіт та термінами.

Також уже тривають  роботи у садочку «Крунк», школах № 1, 2, 4.

В умовах широкомасштабного вторгнення рф на територію України, бомбардування житлових кварталів і цивільної інфраструктури, російські війська вдаються до ядерного тероризму спочатку на ЧАЕС, а зараз на ЗАЕС, тому безпекова складова така важлива для кожного населеного пункту.

Нагадаємо, перша леді Олена Зеленська підписала меморандум про взаєморозуміння з Представництвом Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні, який передбачає ремонт і облаштування укриттів у школах і садочках. В укладеному меморандумі визначено основні сфери співпраці: поліпшення доступу та якості навчання у школах і дитсадках, впровадження Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, створення безбар’єрного середовища для дітей і розбудова соціальної інклюзії. Починаючи з 2021 року Славутич одним з перших в країні розпочав реалізовувати програму «Славутич – безбар’єрне місто».

Дякуючи допомозі ЮНІСЕФ, ще один дитячий заклад стане відповідати безпековим вимогам.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: