Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День шанувальника книги

День шанувальника книги фото

Щороку, 9 серпня, відзначається День шанувальника книги. То ж у цей день рекомендуємо відкласти смартфон і всі можливі гаджети та взяти до рук друковану книгу.

 

Традиція щорічного відзначення цього свята зародилася в Сполучених Штатах і стала поширюватися світом.

День книголюбів святкується письменниками, видавцями, друкарнями, книжковими магазинами, крамницями та, звісно ж, читачами і бібліотеками.

Цього дня Бібліотечно-інформаційний центр для дітей та юнацтва відзначив по-особливому.

"Сьогодні, в день книголюбів, колектив Бібліотечно-інформаційного центру для дітей та юнацтва отримав подяку за співпрацю від директора Соціально-психологічного центру м.Славутич Віктора Одиниці", - повідомляє БІЦ.

Безумовно, приємно почати святковий день з таких привітань.

Зазвичай бібліотеки Славутича користуються неабиякою популярністю серед дітей і дорослих.

Тут вчаться любити книжки маленькі славутичани, беруть участь у різноманітних театралізованих постановках, святкових та календарних заходах.

Дорослі спілкуються у поетичних клубах, театральних студіях, вивчають українську мову, готуючи цікаві заходи, як творчого, так і розвиваючого характеру.

Бібліотекарі організовують самі і виступають активними учасниками різноманітних благодійних загальноміських акцій і заходів. 

Любов до читання у кожного своя, проте чи знайдеться інша річ у світі, яка буде наповнена такою ж магією, як книга? Читання – свого роду таїнство, адже кожна книга – загадка, зрозуміти яку можна лише після прочитання. В одній книзі кожен знайде свій сенс, і це створює своєрідну пелену таємничості. Прочитання книг – це інвестиція у розвиток своєї особистості, свого характеру та кругозору, тому прекрасно, коли хобі у людини – читання.

Відзначити цей день можна по-різному:

1. Почитати книгу, про яку ви вже давно мріяли, в спеціальному для цього спокійному місці, де ви зможете забути про повсякденні проблеми.

2. Відвідати бібліотеку та взяти там книгу, яка може стати для вас справжнім відкриттям.

3. Сходити у книжковий магазин і придбати книжку собі чи близькій людині в подарунок.

4. Якщо є діти, то можна влаштувати сімейне читання казок.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО КНИЖКИ

1. Згідно археологічним відкриттям, перші книги з'явилися понад 2 тис. років тому та виготовлялися з дерева і воску. Однак, найдавніша книга була написана близько 5,5 тис років тому та називається Папірус Прісса.

2. Усього за всю історію створили приблизно 130 млн книг.

3. Найбільш таємничою книгою вважається рукопис Войнича. Мова йде про середньовічний манускрипт, який, за версією фахівців, описує рослини. Його досі не розшифрували, бо він написаний невідомою мовою, а також там йдеться про рослини, яких немає на Землі.

4. Мільярдер Білл Гейтс придбав на аукціоні за $24 млн. "Лестерський кодекс", який написав Леонардо да Вінчі. Вона вкрай цікава тим, що написана дзеркально, тобто для її читання потрібне дзеркало.

5. Знаменитий Гарвард має бібліотеку, де знаходиться 4 книги, написані на пергаменті з людської шкіри.

6. Біблія вважається найпопулярнішою книгою, другою – збірник цитат Мао Цзедуна, а третьою – "Володар Перснів" Дж. Р. Р. Толкіна.

7. Найпродуктивнішим автором була Барбара Картленд, яка публікувала у середньому два романи щомісяця.

8. Книга "Подорожі Гуллівера" Дж. Свіфта описала деякі закони небесної механіки за сотню років до того, як про них дізналися астрономи.

День книголюба - свято не офіційне, однак воно об’єднує мільйони людей у всьому світі. Тобто тих, хто читає паперові, а не електронні видання. В Західному світі популярність саме паперової книжки уже почала зростати, тому що люди наситилися гаджетами, і книги вже читають для задоволення.

Стати книголюбом дуже просто. Зараз в місті працює багато бібліотек, фахівці яких із задоволенням вас проконсультують та запропонують те чи інше видання, після прочитання якого можна лишитись на все життя бібліофілом.

Бажаємо вам побільше цікавих книжок і захоплюючого читання!

Усіх книголюбів зі святом!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: