Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Проєкт "Le Маршрутка" в Чорнобильській зоні відчуження

Проєкт "Le Маршрутка"  в Чорнобильській зоні відчуження фото

Емоційна та самобутня Леся Нікітюк разом із знімальною групою тревел- проєкту "Le Маршрутка" відвідала підприємства зони відчуження, поспілкувалась з працівниками ЧАЕС, що жили та працювали в період її окупації російськими військами, відвідала підприємство, що займається науковою діяльністю й радіаційно-екологічним моніторингом зони відчуження, та завітала в гості до самоселів, що мешкають у Чорнобилі.

✳Розпочалась подорож з відвідування приміщення Центральної аналітичної лабораторії, яку рашисті потрощили під час свого перебування у Чорнобилі.

✳Директор Вимірювального центру радіоекологічного моніторингу та радіаційно - дозиметричного контролю Микола Беспалий розповів про вандалізм та мародерство військових-росіян, які не залишили неушкодженим жодного обладнання й про те, що вже було відновлено.

✳Далі "маршрутка" попрямувала до ЧАЕС. На станції Леся Нікітюк поспілкувалась з Валентином Гейко, начальником зміни, що виконував роботу в умовах рашистського терору до 20 березня, та Володимиром Фальшовником, який був серед 46 добровольців, що припливли на ротацію, та змінив Валентина й залишався на роботі до деокупації Чорнобильської зони.

✳У Прип'яті знімальна група перебувала не довго, місто вразило телевезійників, але ще більше хотілось спілкування із корінними мешканцями Чорнобильщини, що повернулись після аварії до рідних місць.

✳Вони двічі ставали свідками трагедії, що відбулась на чорнобильських землях - спочатку аварія, а 36 років потому - вторгнення рашистів. Леся завітала в гості до Валентини Борисівни, що мешкає у місті Чорнобиль. В будинку жінки росіяни влаштували обшук під приводом пошуку учасників «Правого сектору».

✳Поряд із Свято-Іллінським храмом ведуча тревел-програми зустріла працівниць підприємств зони відчуження та самопоселенок. Вона поспілкувалась із жінками й виявилось, що деякі з них теж перебували в окупації - хтось в зоні, хтось за місцем проживання. Було все - щирі розповіді, емоції й сльози.

✳Завжди весела Леді Ле іноді від побаченого та почутого про дії орків не добирала слів, важко було "тримати обличчя" на камеру.

✳Леся Нікітюк підкреслила, що пишається незламністю звичайних людей.

✳Щира, відверта та відкрита вона фотографувалась з усіма охочими, а таких виявилось дуже багато.

✳Однією з пасажирок Le маршрутки стала супроводжуюча особа Юлія Бездіжа. Вона супроводжувала знімальну групу протягом всього перебування в зоні відчуження й стверджує, що тревел - програма буде досить цікавою й інформаційно-наповненою.

✳Слідкуйте за ТВ-анонсами.

За інформацією Державного агентства України з управління зоною відчуження

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: