Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Новини із засідання Славутицької міської ради

Новини із засідання Славутицької міської ради фото

25 липня відбулося засідання 13 позачергової сесії Славутицької міської ради VIIІ скликання, на яке прибуло 16 депутатів. До порядку денного  включено 40 питаннь. Про основні рішення сесії читайте в цьому матеріалі

Про опалювальний сезон і підготовку шкіл і садочків

Інформацію про опалювальний сезон та підготовку до навчального року надав міський голова Юрій Фомічев:

 

До непростого майбутнього опалювального сезону, який можливо буде з перебоями постачання газу, ми тестово, на практиці відпрацювали, як ми будемо жити без електроенергії в березні цього року. Тепер можливо доведеться протесатувати, як жити без газу. Наші розрахунки показують, що ті котельні, які у нас є на альтернативному виді палива, нам мають дати забезпечення теплом наших домівок, виключно житлового фонду до температури мінус 10. Але для цього нашим партнерам доведеться попрацювати і провести заготівлю деревини. Опалювальний сезон буде, і буде непростий. Якщо буде газ - буде простіше. Якщо буде відключення газу - будемо переходити на альтернативне опалення.

 
Також міський голове прокоментував підготовку до навчального року:
 

Ми зараз працюємо з нашими закладами освіти щодо облаштування більш якісних укриттів. Вони у нас в переважній більшості закладів є, али їх стан за ці роки, зрозуміло, що суттєво погрішився, і ми ніколи не розраховували їх використовувати так, як використовуємо зараз. Тому в першу чергу робимо якісні санвули для дітей, облаштовуємо нове освітлення з можливістю аварійної роботи в режимі від генератора та оробимо доступ до інтернету в укриттях через WiFi. 

В дошкільних навчальних закладах також облаштовуємо можливість перебування дітей, щоб розширити кількість садочків, які будуть працювати. Зараз у нас працює два заклади, а запустимо ще два по дві групи, бо є запит на це від людей. I подались ми з пропозицією на облашиування укриття в перший садочок в "Калинку". Там є технічне приміщення, але з ним треба попрацювати, тому спробуємо залучити для цього кошти.

 

За пропозицією депутата Володимира Волкова внесені зміни до складу постійних комісій міської ради. Головою комісії з питань міського господарства обрано депутата Михайла Шинкаренка, головою бюджетної комісії – депутата  Костянтина Джалаляна.

Про відзнаки загиблим захисникам

Також на засіданні депутати одноголосно проголосували за рішення щодо присвоєння відзнаки Славутицької міської ради (посмертно) звання «Почесний громадянин міста» захисникам України, які загинули внаслідок  військової агресії російської федерації проти України: Дмитру Буряку, Ігорю Кірпіченку, Олександру Нездропі, Володимиру Лєднєву, Володимиру Порохні, Андрію Троценку, Олексію Рубанову. Хвилиною мовчання депутати вшанували пам'ять Героїв. Звання «Почесний громадянин міста» присвоєно (посмертно) Григорію Данилейку, директору школи №3, керівнику КП «Спеціальна економічна зона «Славутич».

Більшість питання депутати прийняли у результаті пакетного голосування.

Про топоніміку і партнерські відносини

Рішенням Славутицької міської ради розірвані партнерські відносин із суб’єктами, що знаходяться під юрисдикцією республіки білорусь.

Важливою новиною стало перейменовання 11 об’єктів топоніміки міста Славутич, про це ми повідомляли раніше. Також стала відома інформації щодо того, як саме мешканці Славутича голосували за перейменування вулиць і кварталів Славутича. З результатами цього голосування можна ознайомитись за цим посиланням.

Схвалено договір про співпрацю між Славутицькою міською територіальною громадою та самоврядуванням міста Румбурк Устецького краю (Чеська Республіка).

Про власні добровольчі формування териториальної оборони у Славутичі

У зв’язку із збройною агресією російської федерації проти суверенітету України, враховуючи бажання жителів до активної участі у національному спротиві,  постало питання щодо створення добровольчих формувань територіальної оборони в межах Славутицької міської територіальної громади, тому затверджена програма підтримки добровольчих формувань  Славутицької міської територіальної громади до виконання завдань територіальної оборони на 2022 рік. Для реалізації Програми передбачається фінансування з бюджету Славутицької міської територіальної громади у розмірі  2 023 000,00 гривень.    

Окремими рішеннями сесії надана поворотна фінансова допомога КНП «Славутицька міська лікарня». Також затверджено Положення про управління економіки та соціального розвитку міста; встановлені пропорції розподілу коштів від оренди між міським бюджетом та балансоутримувачами майна комунальної власності Славутицької міської територіальної  громади.

Розглянута інформація про діяльність всіх дев’яти комунальних підприємств міста, прийнята низка рішень, що стосуються життєдіяльності міста та земельні питання.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: