Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Славутич утратив логістику з Чорнобилем – це питання номер один», - Юрій Фомічев

«Славутич утратив логістику з Чорнобилем – це питання номер один»,  - Юрій Фомічев фото

Через військові дії, окупацію ЧАЕС та загрозу повторного вторгнення ворожих військ з боку білорусі, логістика Славутича з Чорнобильською зоною стала проблематичною.

У своєму інтерв’ю International Mayors Summit міський голова Славутича Юрій Фомічев розповів про те, що змінилося після окупації ЧАЕС рашистами та як планують вирішити проблему логістики Славутича з Чорнобильською зоною.

За словами очільника Славутича, весь рух персоналу зі Славутича до Чорнобильської АЕС займав 50 хвилин, але пролягав через територію білорусі.

«Сьогодні персонал зі Славутича до станції їде 7 годин. Зрозуміло, що ми змінили систему роботи. Це вахтовий метод: раз на два тижні людей замінюють. Але це все одно 7 годин дороги. Тому логістика для нас виходить на перший план», - пояснює Юрій Фомічев.

На його думку, вирішення питання логістики також розкриває потенціал в цілому всього регіону абсолютно з іншої точки зору.

«Ми хочемо зробити переправу через Дніпро. А там достатньо широке русло, це фактично Київське море. З одного берега на інший, з Чернігівщини на Київщину, міст побудувати нереально. Це шалені мільярди. А от зробити паромну переправу, про що раніше навіть і не думали, можливо», - каже мер міста.

Нагадаємо, раніше у цьому напрямку вже рухались рейсові маршрути, пасажирські і вантажні пароходи. Але мова про паромні переправи тоді не йшла.

Юрій Кирилович каже, що в такому випадку дорога персоналу ЧАЕС до станції займе лише дві години. Завдяки паромній переправі люди зможуть добиратися до станції автобусами і без додаткових пересадок.

«Але питання навіть не в цьому. Питання в тому, що це буде логістика зі сходу на захід України, вище Києва. І вона відкриває зовсім інші економічні можливості для всіх цих регіонів.

Сьогодні нарешті держава, керівництво, Кабмін починає розуміти і чути нас. Бо коли один Славутич кричав, поверніть нам вільну економічну зону, поверніть нам інструмент для вирівняння можливостей, адже у нас страшна логістика, ми в лісі, ми монопрофільні. Нам потрібен інструмент, який дає преференції…

Сьогодні є це розуміння. Тут повинні бути такі преференції, щоб бізнес розумів, чому він ризикує в прикордонній зоні інвестувати. Це будуть державні гарантії. Бо жодна страхова компанія не застрахує твій бізнес від війни.

Також треба долучати партнерів. Ми без них не впораємося», - розповів міський голова Славутича.

Окрім цього, під час інтерв’ю було обговорено ряд важливих питань, серед яких екологічна ситуація в Чорнобильській зоні після вторгнення російських окупантів та чи стало це переосмисленням у світі ролі ЧАЕС.

Олександра ЛАТИШЕВА

Докладніше у відео за посиланням

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: