Завантаження ...

Про благодійний матч, Київське «Динамо» і враження славутичан

Про благодійний матч, Київське «Динамо» і враження славутичан фото

В Еммені, на полі стадіону Герзаг, київське Динамо провело товариський поєдинок зі швейцарським Люцерном.

За традицією перед грою на футбольне поле вийшли гравці обох команд. Кожного члена команди Київського «Динамо» супроводжувала дитина-біженець з України, яка вимушена була тікати від війни і на час футбольного матчу опинилась в Швейцарії. У кожного динамівця на плечах був прапор України. Всі разом співали державний гімн, тримаючи руку на серці. І це не залишило байдужим жодного присутнього.

Відео: Вікторія БАЙДІНА

https://fb.watch/eeUgtkdXZR/

Підопічні Мірчі Луческу добре провели першу половину зустрічі, що вилилося у два забиті м'ячі. Спочатку на 16-й хвилині Віктор Циганков реалізував пенальті, призначений за знесення Артема Бесєдіна воротарем, а потім за вісім хвилин Беньямін Вербич чітко пробив з лінії штрафного майданчика у кут воріт - 2:0.

Швейцарці відповіли голом під завісу матчу. Після помилки Руслана Нещерета біля своїх воріт, Лорік Еміні скоротив відставання Люцерна.

У підсумку 2:1 - перемога української команди.

Голи: Еміні (81) – Циганков (16, з пенальті), Вербич (24).

«Динамо» : Бущан (Нещерет, 76), Дубінчак (Вівчаренко, 46), Попов (Сирота, 76), Забарний (Біль, 80), Кендзера (Караваєв, 72), Сидорчук (Андріївський, 80), Шапаренко (Шепелєв, 72), Буяльський, Вербич (Ванат, 72), Циганков (Антюх, 80), Бесєдін (Гармаш, 80).

Славутичанка Вікторія Байдіна, яка теж потрапила до Швейцарії, тікаючи від війни, і також відвідала товариську футбольну зустріч, за участю Київського «Динамо», розповідає:

Я ніколи не була завзятою вболівальницею футболу, але ті емоції, що я відчула під час футбольного матчу Дінамо-Київ - Люцерн, дуже важко з чимось порівняти. Мурахи по шкірі, коли ти чуєш гімн своєї країни, знаходячись так далеко від домівки, від своїх рідних, але ти відчуваєш таку сильну підтримку, такі спортивні емоції! Такі події, показали ще раз, що українці завжди разом, що вони сильні та непереможні. Більше за все мене розчулило, коли я побачила наших маленьких українців, вимушених переселенців з України, які виводили гравців Дінамо на поле. Ці дітки тікали від війни, хто звідки, хто з Миколаїва, хто з Харкова, хто з Чернігова чи Київської області, або з Одеси... Вони такі ще малі, але такі вже сміливі. Так круто було бачити, що вони посміхаються! Воно гордо несли наш прапор, співали гімн, тримали за ручку свою мрію, після того, що їм довелося пережити через цю кляту війну, яка забрала в них дитинство, - зізнається Вікторія.

Віка каже, що ця гра була благодійною. Зібрані кошти були направлені в Україну. А для українців, які прийшли на матч, квитки були безкоштовними. Для маленьких українців, що супроводжували гравців ФК «Динамо», подарували справжню динамівську командну форму.

А після гри була незабутня фотосесесія з переможцями спортивного поєдинку, нашими українськими динамівцями!

А ще великий фурор викликала поява після гри динамівського воротаря Георгія Бущана. Всі з великим захватом спілкувалися з ним, робили селфі, просили сфотографуватисяся поряд.

Ми разом сильні! Разом переможемо! Україна переможе! Слава Україні!

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Вікторія БАЙДІНА

Відео: sport.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия