Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нічна варта

 Нічна варта фото

Поліція Київщини продовжує нести службу в умовах воєнного стану. Разом з багатьма представниками Національної поліції, славутицькі поліцейські - відділення №2 Вишгородського РУП ГУНП в Київської області, виконують роботу (24Х7) щодо забезпечення правопорядку у місті.

Владислав Ціось - начальник Славутицького відділення, підполковник, вважає, що російська агресія тільки згуртувала населення України проти ворога.

 

«Одним з головних завдань працівників Національної поліції  є забезпечення особистої безпеки громадян, захист прав і свобод, законних інтересів, охорона і забезпечення громадського порядку. Запобігання правопорушень та їх припинення, виявлення і розкриття тяжких злочинів, розшук осіб, які їх вчинили», - запевняє він.

 

Владислав Валентинович підтримав моє бажання ознайомитися з роботою славутицької поліції, так я долучився до екіпажу одного з трьох патрульних спецавтомобілів, які того вечора виходили на маршрут.

Перед початком чергування поліцейські отримують спецодяг та фотовідеоприбори спостереження та фіксації.

Поки поліцейські готуються до інструктажу, прошу заступника начальника Славутицького відділення Сергія Прядка розказати про особливості чергування патрулів під час воєнного стану та комендантської години.

 

«Патрулювання виконуємо у спецодязі. Славутич знаходиться біля кордону з республікою Білорусь, це країна, яка надає підтримку військам агресора, тому під час патрулювання звертаємо увагу на паспортний режим і знаходження славутчан та іногородніх в окремих місцях Славутича. Особливо звертаємо увагу на дотримання громадянами комендантської години, яка у Славутичі з 23-00 вечора до 5-00 години ранку наступного дня. Це надасть більше можливостей воїнам ЗСУ та Нацполіції виявляти більшу кількість правопорушень та не допускати диверсійно-развідувальних груп військ агресора.

Звертаю увагу жителів міста на дотримання світломаскування у своїх оселях».

 

Зупиняємось біля авто на дорозі. Перевірка документів, водій пояснює, що надає приклади керування авто дружині. Члени патруля нагадують славутичанам, що через годину почнеться комендантська година.

Через хвилину наш патруль знову вирушає в путь. Настають сутінки. Періодично члени чергового екіпажу перевіряють документи у перехожих. Це роблять ще два члени екіпажу - Сергій Ситенок та Виталій Черенько. Перевірка документів та місце проживання, завдяки існуючій техніці та спеціальній програмі, займає декілька хвилин.

В одному з прибалтійських кварталів представниками Нацполіції, згідно адміністративного кодексу, був складений протокол за розпиття алкоголю в громадських місцях. Нажаль, поруч з дорослими громадянами були і діти.

Поки наше авто знов переміщається кварталами Славутича, питаю у Сергія Прядка, що ще роблять чергові екіпажи під час чергування.

 

 «Нажаль, не можу сказати, що всі представники славутицької територіальної громади у такий складний для України час дотримуються адміністратівного і кримінального кодексу. Наприклад, за останній місяць була затримана особа за крадіжку телефонного кабеля для особистого збагачення. В скрутний для мешканців міста час, грабіжник лишив їх телефонного зв’язку та мережі інтернету.

 

 

Наші працівники виявляють факти зберігання наркотичних речовин, вилучають незареєстровану холодну (кастети і ножі) та вогнепальну зброю. Незважаючи на військовий стан, працівники Нацполіції щоденно зустрічаються з такими адміністративними порушеннями: розпиття спиртних напоїв, порушення тиші, дрібне хуліганство, а також керування водіями автотранспорту в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, за останнє порушення призначається штраф до 17000 грн, також порушник позбавляється права керувати автотранспортом на рік.

 

 

Екіпажі патрульних машин здійснюють перевірку осіб, які знаходяться під домашнім арештом, адміністративним  наглядом, який встановлено відносно осіб, раніше засуджених за тяжкі та особливо тяжкі правопорушення.

Під час варти, ми не тільки патрулюємо вулиці, а і реагуємо на повідомлення населення та чергового по відділенню».

 

За вікнами службового автомобіля сутінки змінюються на ніч. Члени екіпажу прискіпливо вдивляються в зелену огорожу тількі їм відомих точок. Місто, на перший погляд, усе завмерло, але в деяких будинках яскраво світяться вікна. Поліцейські висловлюють думку щодо скорішого прийняття відповідного закону про світломаскування. Подумки я з ними згоден, а вголос промовив, що славутичани розслабились і забули про воєнний стан в державі. Йде війна.

Мої роздуми перериваються спецсигналом нашого автомобіля, який вимагає зупинки зустрічного транспорту. Той повільно зупиняється. Починається перевірка документів на автотранспорт та пасажирів.

Спостерігаю за роботою поліцейських. Складається протокол про адміністративне порушення. Поруч зупиняється ще один патрульний автомобіль. Через 25 хвилин патрульні авто продовжують свій шлях по вулицях та кварталах міста.

Поліцейський патруль продовжує нічну варту, а я бажаю хлопцям нашого екіпажу успіху та всім нам мирного неба, благополуччя та дотримання мешканцями Славутича обмежень, які діють під час воєнного часу та комендантської години.

Вадим ІВКІН 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: