Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Сезон ремонту доріг у розпалі (фоторепортаж)

Сезон ремонту доріг у розпалі (фоторепортаж) фото

Попри шалену спеку, у Славутичі тривають ремонтні роботи на ділянках доріг і тротуарів міста.

Побачивши велике скупчення дорожньої техніки і працівників у помаранцевому спецодязі, вирішила поцікавитись, які масштабні роботи тривають поблизу нашого будинку.

Як виявилось, насьогодні КП «Дорожньо-експлуатаційне управління» ведуться роботи з відновлення асфальтно-бетонного покриття та  ямковий ремонт на дорогах пр. Дружби народів, вул. Фестивальній та об’їздній.

За словами заступника директора підприємства Віктора Лутченка, для проведення такого виду роботи задіюють 7 одиниць спецтехніки. Спочатку відбувається фрезування: зрізається виділена ділянка дороги з ямками. Потому навантажувач засипає в кузов автівки зрізані рештки, які потім засипають в дорожні провали. Найбільші провали знаходяться навколо люків.

 

«Їх по місту багато. Вони є і в кварталах, і по дорогах. Місто будували поспіхом, тому не встигали їх обладнати як слід», - розповідає Віктор.

Вирізане полотно прибирають від бруду і заповнюють асфальтно-бетонною сумішшю. Щоб щільність маси була більшою - зверху утрамбовує каток. В місцях, де це не можна зробити автоматично чи потребується кропітка праця, цю роботу виконують автодорожники.

«Вже о 6-й ранку автівка їде до Чернігова за асфальтом, щоб о 10-й бути в місті. Ямковий ремонт є найзатратнішим. Аби привезти потрібну кількість асфальту, потрібно заправитись паливом десь на 120-150 л.

Старі пошкоджені латки - зрізаємо, робимо великий квадрат, щоб зчеплення матеріалів відбулося краще. Чим більший квадрат, тим міцніше покриття», - розповідає фахівець.

 

По завершенню ремонтних робіт, трактор, з навішеною великою щіткою, підмітає забруднену ділянку дороги. Результат – все відремонтовано, охайно, чисто. Як і має бути у добрих господарів.

Загалом, весь літній сезон КП «ДЕУ» займається ремонтними роботами на ділянках доріг, тротуарів, відновленням пішохідних доріжок, заниженням пішохідних переходів тощо.

Як кажуть, сезон дорожніх ремонтних робіт в розпалі!

А з настанням зими, зазвичай, підприємство займається розчищенням від снігу і льоду та посипанням піщано-сьольовою сумішшю доріг, тротуарів, стоянок та внутрішньоквартальних проїздів. Та й не тільки. Отож, сумувати нема коли.

Олександра ЛАТИШЕВА

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: