Завантаження ...

"Маємо навчитися жити в новій реальності – воювати та розвиватися", – Олексій Кулеба.

"Маємо навчитися жити в новій реальності – воювати та розвиватися", –  Олексій Кулеба. фото

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба 24 червня, провів виїзну нараду зі структурними підрозділами та головами громад Вишгородського району.

Присутні розглянули питання відновлення життєдіяльності району, посилення його обороноздатності, а також перспектив розвитку.

«Наразі ситуація у районі повністю стабільна та контрольована. Проте розслаблятися точно зарано, адже війна триває. Саме тому ми маємо посилювати цивільний захист населення. Дав тиждень місцевій владі, щоб привести до ладу системи оповіщення, укриття та бомбосховища. А ще вкрай важливо розробити реальні та дієві плани організації цивільного захисту населення. Від цього залежить життя та здоров’я людей. Маємо навчитися жити в новій реальності – воювати та розвиватися», – наголосив Олексій Кулеба.

Одне з питань порядку денного стосувалось підготовки до нового опалювального сезону. Він має пройти безперебійно. Для цього житлові та соціальні об’єкти мають бути перевірені, а всі виявлені недоліки – ліквідовані.

За словами заступника КОВА Миколи Бойка, станом на сьогодні у Київській області вже оглянуто 70% всіх об’єктів, що зазнали пошкоджень різного ступеня. З проведених обстежень більша частина відноситься до поточного ремонту. Решта об’єктів — фіксація другої та третьої категорії руйнувань — капітальний ремонт та ті об’єкти, які не підлягають відновленню відповідно.

«Наразі триває передача актів комісійних обстежень та звітів технічних обстежень до КОВА для розгляду і затвердження. Це стане основою для відновлення як житлового фонду, так і об’єктів соціальної та критичної інфраструктури. Не збавляємо обертів, маємо завершити цей процес якнайшвидше», — зазначив Микола Бойко

Він додав, що такі наради будуть продовжуватися на постійній основі, адже тільки спільна робота профільних департаментів та органів самоврядування принесе бажані результати.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия