Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як створювався сайт slavutych.help - інтерв'ю з засновником

Як створювався сайт slavutych.help - інтерв'ю з засновником фото

У Славутичі розпочав роботу новий сайт, де будуть зібрані усі військові та тактичні потреби міста Славутич чи повʼязаних з ним людей.

Розробник сайту slavutych.help  Дмитро Корчак розповідає, що ідея створення виникла, коли вони разом з товаришем організували збір коштів для придбання тепловізора Славутицькій роті охорони. Тоді славутичани активно долучилися до цієї акції. Але інформацію потрібно було ширити в різних сторінках, соцмережах та групах. Єдиної платформи, яка могла б об’єднати всіх, хто міг би долучитися до збору, не було.

 

«Якщо молодь тільки в Instagram, то відсікає від себе людей, які, наприклад, Instagram не користуються. Чи, наприклад, так само в facebook. І тому виникла думка зібрати все в одному місці. Саме тому це мало мати форму сайту, на який всі зможуть зайти. Я подумав над назвою і купив ось цю, вона всім зрозуміла і легко запамятовується. Тоді написав товаришу, з яким уже працював над кількома проєктами. Я зробив дизайн, а він верстку, дизайн переніс онлайн», - розповідає Дмитро.

 

На перший погляд сайт зрозумілий і простий в користуванні, до нього можуть долучитися, як ті, хто ініціює збір коштів, наприклад, на потреби ЗСУ, так і ті, хто може надати фінансову підтримку.

Цей сайт не збирає гроші. Це не рахунок і не фонд. Сайт містить збір потрібної інформації.

 

«Люди залишають на сайті інформацію, вписують ім’я, дають посилання, де збирають гроші (типу Instagram, viber і т.д.), потім вказують суму, хто збирає і відправляють заявку. Заявка приходить мені, як адміністратору, я верифікую заявку, перевіряю інформацію, питаю, чи дійсно ця людина займається волонтерством, чи це шарлатан якийсь. Потім ця заявка публікується на сайті і знаходиться там аж поки не закінчиться збір», - пояснює розробник сайту.

Для тих людей, хто хоче долучитись до доброї справи і внести кошти на доброчинність, сайт також дуже зручний.

 

«Була задача зробити все максимально просто і зрозуміло. Наприклад, тут є окремою колонкою номери карток і значок «скопіювати» (два синіх чотирикутнички), натискаєш на неї і переходиш у банківську систему. Все максимально спрощено», - каже Дмитро.

 

За його словами, якщо сайт користуватиметься попитом, то, можливо, буде додано ще якийсь функціонал.

Отож, долучаємося до нової ініціативи! Наближаємо перемогу разом!

Олександра ЛАТИШЕВА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: