Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі відбувся навчальний тренінг щодо дій під час хімічної, ядерної та радіаційної безпеки

У Славутичі відбувся навчальний тренінг щодо дій під час хімічної, ядерної та радіаційної безпеки фото

Для рятувальників 63-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Славутич проведено навчальний тренінг на тему: «Дії у разі використання хімічної та ядерної зброї, а також роботи на радіаційно забруднених територіях».

Як повідомило Головне управління ДСНС України у Київській області, такі заняття відбулись завдяки спільній співпраці Соціально-психологічного центру м. Славутич та БО БФ «Волонтерський центр «ЧОРНОБИЛЬ».

 

"Тренінгові заняття спрямоване на підвищення рівня обізнаності, знання алгоритмів, що можуть врятувати здоров’я та життя, а також задля підвищення психологічної підготовленості до можливих загроз", - інформують у ДСНС України.

 

 

Цього ж дня, 16 червня, виконавчий комітет Славутицької міської ради підписав меморандум про співпрацю з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Волонтерський центр «Чорнобиль».

Про це повідомила Славутицька міська рада на своїй сторінці у facebook.

 

"Меморандум передбачає надання Благодійним фондом «Волонтерський центр «Чорнобиль», спільно з Соціально-психологічним центром психологічної допомоги, правової підтримки ветеранами війни, учасниками бойових дій та членами їх сімей, а також цивільному населенню, проведення тренінгів, навчань щодо поведінки під час війни та іншого", - йдеться у повдомленні.

 

Також у міськраді додали, що у цей день відбулися  перші тренінги у Соціально-психологічному центрі та для освітян.

Нагадаємо, у 2019 році для розвитку туристичного потенціалу міста, Славутицькою міською радою був підписаний меморандум з ГС «Асоціація Чорнобильських туроператорів» Асоціація чорнобильських туроператорів / Assoc. of Chornobyl Tour Operators. Але під час війни туризм відійшов на другий план, а перед Славутичем постало нове завдання – збереження психологічної стабільності та соціальна підтримка жителів міста.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: