Завантаження ...

Де ж та істина: Славутич – поліський Донецьк чи все ж таки український Славутич?

Актуальне інтерв’ю з мером Славутича: "Я не можу кривити душею і не назвати ще однієї причини: депутати не прийшли на позачергову сесію, бо вона проводилась за ініціативи депутата пана Ісхакова, а його, як комерсанта, ганебні дії викликають у депутатів протистояння щодо честі й безчестя. Їх думка дуже проста:..."

 

Актуальне інтерв’ю з мером Славутича

– Володимире Петровичу, чому за пропозицією депутатської групи «Альтернатива» не відбулась позачергова сесія 9 лютого 2015 року?

– На сесійне засідання прийшло 13 депутатів. Причини різні. Частина депутатів у відрядженні у Львові – з метою запровадження кращих практик демократичних процедур у повсякденну роботу органів місцевого самоврядування України, в т.ч. трансляції сесій міської ради в режимі онлайн, беруть участь у проекті «Школа демократичних правил та процедур для органів місцевого самоврядування України» (Фонд демократіїї ООН). Частина депутатів на навчанні, в тому числі в Національній академії при Президентові України, багато депутатів хворіють, причому частина їх – у лікарні. Ось такі об’єктивні життєві обставини.

Але я не можу кривити душею і не назвати ще однієї причини: депутати не прийшли на позачергову сесію, бо вона проводилась за ініціативи депутата пана Ісхакова, а його, як комерсанта, ганебні дії викликають у депутатів протистояння щодо честі й безчестя. Їх думка дуже проста: вони можуть поновити співпрацю з депутатом тільки за умови, що він поверне два приміщення територіальній громаді – це приміщення колишнього «Будмаркету» та магазину «Умка».

Друге: щодо проекту рішення. Все-таки більшість депутатів і більшість славутичан сходяться до мого варіанту. Саме цей варіант і був запропонований для прийняття рішення: підтримати постанову Верховної Ради України із відповідним зверненням з цього питання до багатьох європейських і світових інституцій. Цю пропозицію я вносив і на минулій сесії. За неї проголосували 17 депутатів, представників різних фракцій.

– А чому не було прийнято рішення?

– Після того, як проект Ісхакова не був підтриманий, і це об’єктивно, то під час другого голосування за підтримку постанови Верховної Ради депутати Ісхаков і Гладченко просто вибігли із зали (це відмітили в протоколі з урахуванням цієї поведінки). Якраз цих двох голосів і не вистачило, щоб рішення було прийнято. Прикро, але це факт.

Сьогодні пан Ісхаков піднімає питання про те, що Славутич – поліський Донецьк. Прикро і донеччанам слухати це, а славутичанам іще тяжче сприймати таке визначення. У Славутичі в 1990 році за ініціативи міського голови був один український клас, де навчалося лише вісім учнів, в т.ч. і мій Саша. Цей клас організувала наша прекрасна вчителька Софія Іванівна Янковська, вічна їй пам’ять і подяка від багатьох поколінь славутичан. А на сьогоднішній день у Славутичі вже 82 класи з українською мовою навчання зі всього 97-ми класів освітніх закладів! І це – вибір батьків учнів.

Славутич сьогодні не просто українське містечко, а це українське, європейське, сучасне місто із сучасними відносинами, з новітніми європейськими технологіями управління. І піднімати руку на святе, переконаний, славутичани не дозволять, з якого би боку це не виходило!

І останнє: проекти рішень, які пропонуються на сесію, вже сьогодні мають багато спільного, тому переконаний, що 20 лютого 2015 року, так як і було заплановано, це рішення буде прийнято, причому двома третинами голосів.

Бесідувала Людмила ЛЮБИВА


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия