Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Наймолодшому місту України - 35!

Наймолодшому місту України - 35! фото

Вітання зі святом від міського голови Славутича Юрія Фомічева.

Славутичу - 35!

За свій молодий вік ти пройшов через непрості виклики - ліквідація аварії на ЧАЕС, зупинка генерації електроенергії та втрата тисяч робочих місць, і врешті-решт - пандемія COVID-19!

Тоді в 2020 році нам здавалося, що це найбільший виклик сучасного суспільства!

Та сьогодні ми маємо день міста - якому немає аналогів. В таких обставинах ми ще не відзначали жодну річницю Славутича.

Так, цього року ми не святкуємо, не влаштовуємо гучних концертів, смачних фудкортів, тим паче, не запускаємо салютів... Ці дні проходять в жалобі і вшануванні пам’яті наших героїв, полеглих за нашу свободу.

Та свою ходу ми все ж таки провели! Так, 26 березня, коли своїми голими руками і гарячими серця прогнали окупанта з міста! І це була найпотужніша і найсміливіша хода славутичан! Це було справжнє волевиявлення народу, якому ніхто не в силах заперечити чи протистояти. Бо ніхто не наважиться піти проти людей, що беззбройними вийшли проти танків і автоматів. Це ви, славутичани, показали рашистам і всьому світу, що Славутич – це Україна.

Вся країна, весь світ захоплюється вами. Маємо завжди памятати про той момент, знати яку силу ми маємо в собі. Це наше місто, українське місто, і тільки нам вирішувати, як тут жити. Нам визначаєте його майбутнє.

Я пишаюсь славутичанами!

І сьогодні, в цей день міста, я кажу вам “дякую”. ДЯКУЮ тим, хто вистояв разом зі Славутичем. Хто вистояв в ізоляції. В оточенні ворожих військ. На межі гуманітарної катастрофи. Зі зруйнованою логістикою після звільнення від окупантів. Тим, хто роздавав гуманітарну допомогу. Тим, хто возив зерно, молов муку, випікав хліб. Тим хто допомагав сусідам, хто ділився останнім. Тим, хто готував їжу на вулиці на вогнищі, хто виживав 6 діб без електрики, хто ділився доступом до свого генератора чи сонячних панелей. Усім вам. Хто працював на об’єктах критичної інфраструктури і підтримував життєдіяльність міста. Моїй команді, яка професійно спрацювала в умовах необхідності якнайшвидшого прийняття рішень.

Ви всі дуже круті!Ви сильні і сміливі!

Це Ви - Великий народ Великої країни!

Маю щастя жити в одному місті разом із вами і у нас попереду ще багато перемог і багато планів. І ми повинні створити це майбутнє якнайкращим – бо воно дістається нам дуже дорогою ціною.

З вірою в Збройні Сили України!

З вірою в Славутич!

З вірою в Україною!

З днем народження Славутич!

Юрій ФОМІЧЕВ, міський голова Славутича

 
 
Відео: ТБ "Медіадім"
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: