Завантаження ...

35 видів соцдопомоги, на які мають право внутрішньо переміщені особи (перелік)

35 видів соцдопомоги, на які мають право внутрішньо переміщені особи (перелік) фото

Українці, які були змушені залишити свої домівки на сьогодні отримують виплати від держави та міжнародних фондів.

З березня Міністерство соцполітики виплачує ВПО допомогу на проживання: для осіб з інвалідністю та дітей – по 3000 гривень, для інших осіб – по 2000 гривень.

За березень-квітень її надавали всім переселенцям без винятку. Але з травня допомогу отримуватимуть лише ті, хто:

перемістилися з районів проведення бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації або блокаді;
залишилися без житла і подали заявку на відшкодування відповідних втрат. У цьому разі статус переселенця дають навіть тим, хто виїжджав за межі свого населеного пункту.
ВИПЛАТИ ВІД ООН
З початку березня, поряд з державною програмою, для переселенців працюють і впроваджуються різні міжнародні програми, зокрема кілька – за лінією Організації Об’єднаних Націй (ООН).

Допомога від Світової продовольчої програми ООН. Програма розрахована на три місяці. Розмір допомоги становить 2200 гривень на особу. Максимальний обсяг допомоги на одну сім’ю не може перевищувати 6600 гривень (на три особи).
Програма лише починає діяти, тож допомогу сьогодні можна отримати лише у Рівненській та Вінницькій областях.

За програмою Управління Верховного комісара ООН у справах біженців малозабезпечені переселенці, у тому числі пенсіонери з пенсією до 3000 гривень, отримуватимуть додатково 2220 гривень протягом трьох місяців. Програма діє у Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій областях.
Допомога від ЮНІСЕФ для незахищених сімей з дітьми, які постраждали через війну. Допомогу можуть отримати сім’ї, в яких:
троє та більше неповнолітніх дітей, де принаймні одна дитина не досягла двох років;
двоє або більше дітей, де одна дитина має інвалідність.
Виплата становить 2220 гривень для кожного члена сім’ї на місяць, але не більш як для п’яти осіб. Її виплачують одним платежем одразу за три місяці.

ВАЖЛИВО! «Гаряча лінія» ООН надає інформацію про усі свої програми допомоги для переселенців за телефоном: 0-800-307-711 (всі дзвінки безплатні).

КРІМ ТОГО
Міжнародна організація з міграції (МОМ) надає допомогу у розмірі 2220 гривень на особу. Програма розрахована на три місяці, і поки що вона працює лише на Закарпатті.
Червоний Хрест виплачує переселенцям 2500 гривень на особу. Програма розрахована на 1 місяць.
Червоний Хрест також видає переселенцям продуктові ваучери у сумі 2200 гривень. Вони дозволяють придбати продукти першої потреби у мережі супермаркетів «Сільпо».
ВАЖЛИВО! Звернутися до Товариства Червоного Хреста України можна за номером 0800-332-656 (всі дзвінки безплатні). З представництвом Міжнародного Комітету Червоного Хреста (для дзвінків з території України) – за телефоном 0800-300-155 (всі дзвінки безплатні).

Загалом ВПО можуть зараз отримати 35 видів соцдопомоги, які передбачені законодавством.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия