Завантаження ...

Масштабна пожежа біля Добринінського кварталу (фото)

Масштабна пожежа біля Добринінського кварталу (фото) фото

Поблизу Добринінського кварталу, в бік дороги на кладовище, сталася пожежа.

Про надзвичайну ситуацію slavutych.info повідомив начальник 63-ДПРЧ Євгеній Скрипка.

"Для локалізації загоряння виїхало одне відділення 63- ДПРЧ. Пожежа розповсюдилася на велику площу, близько двох гектарів, славутицькі рятувальники швидко справилися зі стихією. Їм на допомогу прийшли лісівники Славутицького лісництва Чернігівського лісового господарства".

За словами Євгенія Скрипки, попередня причина займання - необережне поводження з вогнем. Жертв немає.

Хоч пожежа сталася на минулому тижні, це слушний привід нагадати про обережне поводження в екосистемах. Адже найчастіше самі люди винні в загоряннях.

Та ще й синоптики прогнозують уже через кілька днів спекотну погоду.

Отож, 63-ДПРЧ м.Славутич нагадує усім потенційним порушникам українського законодавства, що Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля», зокрема, передбачено:

за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, уздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом - штраф від 91 800 до 153 тис. грн або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

за пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі – штраф від 4590 грн до 15 300 грн.

Тож, славутичани, будьте законослухняними, уважними, бережіть себе, своїх близьких і нашу прекрасну українську природу!

 

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Євгеній СКРИПКА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия